cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

To 43o Φεστιβάλ – ΚΝΕ – Οδηγητή στην Καβάλα

 To 43o Φεστιβάλ – ΚΝΕ – Οδηγητή στην Καβάλα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκλήρωσε το ταξίδι του στην Καβάλα το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή. Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και του χωριού, νέοι μαθητές, σπουδαστές, εργαζόμενοι, άνθρωποι κάθε ηλικίας πλημμύρισαν με την παρουσία τους και τον ενθουσιασμό τους το Πάρκο Φαλήρου. Μεταξύ των μεγαλύτερων συντρόφων κυριαρχούσε η συζήτηση για το αν το φετινό Φεστιβάλ είναι το μεγαλύτερο σε συμμετοχή κόσμου με τη σύγκριση να πηγαίνει πίσω στον χρόνο, στο 1ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα το 1977.

Οι εντυπωσιακές κατασκευές της έκθεσης που ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη μεγάλη Σοσιαλιστική Οχτωβριανή Επανάσταση, του μαθητικού, του εργατικού στεκιού, του στεκιού των ΤΕΙ, οι δραστηριότητες (παιχνίδια, παρουσιάσεις, συζητήσεις), το καλλιτεχνικό πρόγραμμα με αποκορύφωμα τη συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη έδωσαν τον τόνο σε ένα Φεστιβάλ που αποτελεί παρακαταθήκη για τη συνέχεια.
Ενδιαφέρον παρουσίασε το μουσικό – αφηγηματικό – θεατρικό αφιέρωμα με τίτλο «Ν’ αποτινάξεις τις αλυσίδες» με κεντρικό περιεχόμενο το νομοτελειακό γεγονός της επαναστατικής αλλαγής.
Στον παιδότοπο οι μικροί επισκέπτες του Φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο, να δημιουργήσουν τις δικές τους ζωγραφιές και χειροτεχνίες αφιερωμένες στα 100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο, να παίξουν στο κυνήγι του χαμένου θησαυρού.
Ξεχωριστή στιγμή η κεντρική πολιτική ομιλία του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιώργου Μαρίνου, την οποία παρακολούθησαν με ενδιαφέρον οι παρευρισκόμενοι.
(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης