• 5 Μαΐου 2024,

Το Αθηνόραμα της Αθήνας για το “Παραλιακόν” της Καβάλας

 Το Αθηνόραμα της Αθήνας για  το “Παραλιακόν” της Καβάλας

Ένα αφιέρωμα στο μεζεδοπωλείο “Παραλιακόν” της Καβάλας κάνει το Αθηνόραμα στην ηλεκτρονική του μορφή.

Η αρθρογράφος Άρτεμις Τζίτζη γράφει τα εξής :

Μαγειρεύει το “Παραλιακόν” της Καβάλας

Με μια ποικιλία από 50 διαφορετικές γεύσεις της Μακεδονίας και της τοπικής κουζίνας της Καβάλας, που έρχονται σε δίσκο ή σερβίρονται μεμονωμένα, είτε σαν μεζές, είτε σε κανονική μερίδα, ο Νίκος Χαραλαμπίδης, ιδιοκτήτης και μάγειρας του μεζεδοπωλείου “Παραλιακόν” επάνω στο λιμάνι της Καβάλας κερδίζει εύκολα τον τίτλο του “άρχοντα των μακεδονίτικων tapas”. Η καταγωγή του και η “θητεία” του στα οικογενειακά εδέσματα, απεικονίζει μια σοβαρή πλευρά της προσφυγικής multi culti κουζίνας της Καβάλας: η μητέρα του από την Καππαδοκία και τους Καραμανλήδες, ο πατέρας του Καραμανλής και λίγο Πόντιος.

Ο σεφ Νίκος Χαραλαμπίδης

Ο ίδιος έχει εμπειρία στην εστίαση από το 2002 και η δράση του στην κουζίνα δεν περιορίζεται μόνο σε μεζέδες και μαγειρευτά, αλλά επιχειρεί πολύ επιτυχημένα στο χώρο του κρέατος με υψηλής ποιότητας πρώτη ύλη και αξιοσημείωτες ικανότητες ψήστη. Ο εσωτερικός χώρος του μεζεδοπωλείου είναι μικρός και θερμός και φιλοξενεί μια ωραία συλλογή από ραδιόφωνα-αντίκες, ενώ ο εξωτερικός χώρος, σίγουρα δεν διεκδικεί διακοσμητικές δάφνες, πλην όμως έχει θέα στο λιμάνι της Καβάλας και στο χαρούμενο πήγαιν’-έλα, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι.

Ερυθρού Σταυρού 6, Καβάλα (λιμάνι), 251 021 1005, https://www.facebook.com/ParaliakonMezedopoleion/

Διαβάστε επίσης