• 28 Απριλίου 2024,

Το Χαλκερό γιόρτασε τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού (φωτογραφίες)

 Το Χαλκερό γιόρτασε τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού (φωτογραφίες)

Η πρώτη Παρασκευή μετά το Πάσχα είναι για το Χαλκερό ημέρα γιορτής. Γιορτάζει η εκκλησία του χωριού, αφιερωμένη στην Ζωοδόχο Πηγή. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις έγιναν κανονικά και φέτος. Ξεκίνησαν την παραμονή της γιορτής με τον εσπερινό,  συνεχίστηκαν σήμερα με την πανηγυρική θεία λειτουργία.

Αυτό που ξεχώρισε φέτος ήταν η αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων. Πολλοί πιστοί ήταν εκτός Ιερού Ναού. Στον περιβάλλοντα χώρο του. Εντός του ιερού ναού βρίσκονταν μόνο όσοι επιτρέπονταν. Λόγω των μέτρων πρόληψης κορωνοϊού δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη δεξίωση στο ΚΑΠΗ του χωριού.

 

Το Χαλκερό υποδέχθηκε πρόσφατα την άνοιξη, τα χρώματα της οποίας ξεχωρίζουν μέσα έξω από το χωριό αλλά και γύρω γύρω από αυτό.

Το Χαλκερό είναι περιποιημένο χάρη στην προσπάθεια του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Σάββα Χατζηβασιλειάδη. Την οποία συμπλήρωσε – όπως κάθε χρόνο- η παρόμοια ενέργεια του Δήμου. Ο Δήμος Καβάλας εξυπηρετεί την στέγη του πολιτιστικού συλλόγου, συντηρεί το κτίριο του παλιού σχολείου του χωριού. Δίπλα από τον Ιερό Ναό κατασκευάζεται αίθουσα εκδηλώσεων που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες του.

Στον εσπερινό την παραμονή της γιορτής παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης. Σήμερα στην πανηγυρική θεία λειτουργία ήταν ο Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος.

Τη θεία λειτουργία παρακολούθησαν ο πρόεδρος του τοπικού του χωριού αλλά και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Νέας Καρβάλης. Παρόντας ήταν επίσης ο πρώην βουλευτής Σάββας Εμινίδης που ως γνωστών κατάγεται από το Χαλκερό, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης.

Η γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής είναι για το Χαλκερό μία καλή ευκαιρία να υποδεχθεί και αρκετούς επισκέπτες. Όλοι τους πέραν του ότι επισκέπτονται τον Ιερό Ναό που γιορτάζει, έχουν την ευκαιρία να παραμείνουν κι άλλο στο χωριό προκειμένου να επωφεληθούν της όμορφης ατμόσφαιρας που υπάρχει σε αυτό.

Το Χαλκερό βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Καβάλα, είναι ένα «ζωντανό» χωριό παρά το ότι οι μόνιμοι κάτοικοι είναι λίγοι. Χάρη στον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου προσπαθεί να λύνει τα προβλήματα που ανακύπτουν πολύ γρήγορα.

Το Χαλκερό αναπτύσσεται, εκσυγχρονίζεται και κάθε χρόνο στη γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής εμφανίζεται και πιο όμορφο. Γεγονός που παραδέχονται και οι μόνιμοι κάτοικοι του αλλά και οι επισκέπτες.

Διαβάστε επίσης