• 25 Απριλίου 2024,

Το ΔΩΚ στο 2ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού

 Το ΔΩΚ στο 2ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού

Έπειτα από πρόσκληση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας συμμετείχε στις δράσεις του 2ου Φεστιβάλ Παιχνιδιού που διοργάνωσαν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, σε συνεργασία με τον Δήμο και την Περιφέρεια.

Έτσι, στα δύο πρωινά του διημέρου 17-18 Μαΐου, η καθηγήτρια Μουσικής Προπαιδείας και Θεωρητικών του ΔΩΚ Κωνσταντίνα Σαμαρά συντόνισε ομαδικά μουσικοκινητικά παιχνίδια για περισσότερα από 150 παιδιά που ήρθαν από 9 Νηπιαγωγεία. Ακούγοντας μελωδίες από γνωστά έργα κλασικού ρεπερτορίου, τα παιδιά ανέπτυξαν κυρίως την αίσθηση του ρυθμού και ανταποκρίθηκαν στον διαφορετικό χαρακτήρα των μελωδιών. Μέσα από αυτές τις ομαδικές ψυχαγωγικές δραστηριότητες, οι μαθητές γνώρισαν καλύτερα και αγάπησαν περισσότερο τη μουσική.

Υπενθυμίζουμε ότι στο ΔΩΚ λειτουργούν κάθε χρόνο τα ιδιαίτερα δημοφιλή τμήματα Μουσικής Προπαιδείας. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό διετές ή ταχύρρυθμο μονοετές πρόγραμμα μουσικής εκπαίδευσης, που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (4-7 ετών).

Στόχος του προγράμματος είναι να τα εισαγάγει βιωματικά στον υπέροχο κόσμο της μουσικής, μέσα από τον πειραματισμό, την έκφραση, τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία σε ολιγομελή τμήματα των 8 μαθητών. Έτσι, η μουσική χρησιμοποιείται ως μέσο για τη γενικότερη καλλιέργεια της παιδικής ψυχής.

Η φιλοσοφία της Μουσικής Προπαιδείας βασίζεται στα λόγια του διάσημου Ελβετού παιδαγωγού Pestalozzi (Πεσταλότσι): Με το Παιδί, από το Παιδί, για το Παιδί. Στο τέλος του προγράμματος, κάθε παιδί είναι κατάλληλα προετοιμασμένο για να παρακολουθήσει μαθήματα εκμάθησης οργάνου, εάν το επιθυμεί.

Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από τα πολύ οικονομικά πακέτα, μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του ΔΩΚ (τηλ: 2510.222119) τα απογεύματα, από τις 15:00 έως τις 21:30.

 

Διαβάστε επίσης