• 19 Απριλίου 2024,

Το εικονογραφημένο παραμύθι «Κόντο η Καμηλοπάρδαλη»

 Το εικονογραφημένο παραμύθι «Κόντο η Καμηλοπάρδαλη»

Ο Κόντο η Καμηλοπάρδαλη ζούσε στη φαντασία του συγγραφέα Άγγελου Ραυτόπουλου και πήρε μορφή μέσα από τα ταλαντούχα χέρια της Χριστίνας Μπιλμπίλη. Αργότερα, η επιμέλεια και η φροντίδα των εκδόσεων Iwrite έφεραν τον Κόντο κοντά μας, και πλέον ζει στα ράφια των βιβλιοπωλείων.

Είναι μία καμηλοπάρδαλη διαφορετική, μια καμηλοπάρδαλη μοναδική. Άλλωστε, πού έχει δει κανείς καμηλοπάρδαλη με κοντό λαιμό και με μακριά, στριφογυριστή, πιτσιλωτή ουρά; Πουθενά! Αυτό όμως πλέον δεν αποτελεί πρόβλημα για τον Κόντο καθώς έχει μάθει να εμπιστεύεται και να αγαπάει τον εαυτό του έτσι ακριβώς όπως είναι. Γιατί έτσι, είναι τέλειος.

Ένα παραμύθι που προάγει την διαφορετικότητα σαν όπλο και το πείσμα σαν εργαλείο για την επίλυση κάθε προβλήματος. Ο Κόντο μάς αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν εμπόδια που δεν μπορούν να ξεπεραστούν.

Μία πρωτότυπη πρόταση για παιδιά από 5 ετών και άνω με παιχνιδιάρικη εικονογράφηση και χαρακτήρες που θα συντροφεύσουν τα όνειρα των μικρών και των μεγαλύτερων αναγνωστών.

Ο Κόντο μας λέει: «Κόντο με λένε και είμαι ικανός πολύ, η διαφορετικότητά μου με χαρακτηρίζει. ΔΕΝ το βάζω κάτω, πλέον, τόσο εύκολα και το μόνο που μου μένει να κάνω είναι να πιστεύω πιο πολύ σε εμένα, για να ζω ευτυχισμένα!»

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Άγγελος Ραυτόπουλος γεννήθηκε και έζησε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας τα πρώτα οκτώ χρόνια της ζωής του. Το 1996 μετακόμισε με την οικογένειά του στον τόπο καταγωγής του, την όμορφη Λευκάδα, στο χωριό Άγιος Πέτρος. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Βιομηχανική Πληροφορική του ΤΕΙ Καβάλας, καθώς και το μεταπτυχιακό του στη Διοικητική Επιστήμη και τα Πληροφοριακά Συστήματα. Αγαπάει τη φωτογραφία και τη δημιουργική γραφή. Λατρεύει τα παιδιά και η φαντασία του μεγαλουργεί όταν μοιράζεται σκέψεις μαζί τους. Όνειρό του να δημιουργήσει ακόμη πολλά παραμύθια για τους μπόμπιρες και τις νεράιδες της ζωής του. Το πρώτο παραμύθι του εκδόθηκε και κυκλοφόρησε το 2017 με τίτλο «Το Αγγελάκι που έλαμψε ξανά».

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΥ

Η Χριστίνα Μπιλμπίλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Πέραμο Καβάλας. Σπούδασε στη σχολή Γραφιστικής στο Δημόσιο ΙΕΚ Καβάλας. Εργάστηκε στο παρελθόν ως σχεδιάστρια σε αρχιτεκτονικό γραφείο, κι έκτοτε ασχολείται με τα καλλιτεχνικά. Έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις έργων τέχνης σε Ελλάδα/ Εξωτερικό και ως σήμερα γίνονται πωλήσεις ανά τον κόσμο. Το 2017 εικονογράφησε το παιδικό παραμύθι με τίτλο «Το Αγγελάκι που έλαμψε ξανά». Αγαπάει και εκφράζεται μέσα από τη ζωγραφική της. Την χαροποιεί να δοκιμάζει νέες τεχνικές με την εφαρμογή έντονων χρωμάτων, αποτυπώνοντας κάθε της σκέψη ως μια χαρούμενη εμπειρία.

Διαβάστε επίσης