• 18 Μαΐου 2024,

Το Επιμελητήριο δέχεται να αναλάβει το ΒΙΟΠΑ και το μη εξυπηρετούμενο δάνειό του

 Το Επιμελητήριο δέχεται να αναλάβει το ΒΙΟΠΑ και το μη εξυπηρετούμενο δάνειό του

Ικανοποιημένος αναχώρησε χθες το πρωί από το γραφείο της δημάρχου Καβάλας ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας. Η συζήτηση μαζί της για τα θέματα του Βιοτεχνικού Πάρκου κατέληξε σε συμφωνία. Προκειμένου το ΒΙΟΠΑ να περάσει στην αρμοδιότητα του Επιμελητηρίου πρέπει οι όροι του επιχειρηματικού φορέα να γίνουν δεκτοί και από τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο.

Ο Μάρκος Δέμπας παρουσίασε στη Δήμητρα Τσανάκα τα χρέη του ΒΙΟΠΑ που φτάνουν στο ποσό των 640.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Επιμελητήριο αναλαμβάνει το ΒΙΟΠΑ και το δάνειό του στην Εθνική Τράπεζα, ένα ποσό της τάξεως των 500.000 ευρώ το οποίο σκοπεύει να ρυθμίσει με ευνοϊκούς όρους. Το Επιμελητήριο ζητά από το δήμο Καβάλας και την περιφέρεια να πληρώσουν το υπόλοιπο ποσό, δηλαδή τα λειτουργικά έξοδα, την αμοιβή του λογιστή, τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ και νερού, καθώς και τον απλήρωτο υπάλληλο του ΒΙΟΠΑ.

«Αυτοί αποφασίζουν. Σύντομα θα γίνει συνάντηση και των τριών πλευρών, ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Μάρκος Δέμπας στους δημοσιογράφους. Όπως τόνισε, η συνεργασία του Επιμελητηρίου με το δήμο Καβάλας σε μια σειρά θεμάτων είναι άριστη. Ο κ. Δέμπας διατυπώνει τη συγκεκριμένη πρόταση προς το δήμο Καβάλας και προς την περιφέρεια ελπίζοντας πως θα γίνει αποδεκτή. Έτσι ο δήμος και η περιφέρεια θα πληρώσουν ένα ποσό περίπου 110.000 ευρώ, ενώ το μεγαλύτερο τμήμα του θα κληθεί να καταβάλλει η περιφέρεια η οποία σήμερα είναι η μεγαλομέτοχος της εταιρείας.

Εφόσον η συμφωνία τηρηθεί, τότε το Επιμελητήριο θα αναλάβει την αποπληρωμή του δανείου της Εθνικής Τράπεζας, αρχίζοντας τα υπόλοιπα οικονομικά δεδομένα από μηδενική βάση. Από το γραφείο της δημάρχου Καβάλας χθες το μεσημέρι εκδόθηκε και το σχετικό δελτίο τύπου που αναφέρει τα εξής:

Εθιμοτυπική και ουσιαστική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας και το Μέλος του Δ.Σ. Αβραάμ Δημητριάδης στη Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, σήμερα Τετάρτη 25 Απριλίου 2018.

Βασικό θέμα της συζήτησης με τη Δήμαρχο ήταν το Βιοτεχνικό Πάρκο της Καβάλας. Έγινε αναλυτική αναφορά στις υποχρεώσεις του ΒΙΟΠΑ και στις πιθανές λύσεις, αλλά και στον τρόπο αξιοποίησής του.

Επίσης, συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας του Δήμου Καβάλας με το Επιμελητήριο, σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, δράσεις και εκδηλώσεις.

Διαβάστε επίσης