• 19 Μαΐου 2024,

Το έργο στην πλατεία Καπνεργάτη και η πιάτσα Ταξί

 Το έργο στην πλατεία Καπνεργάτη και η πιάτσα Ταξί

Ξαναγίνεται αυτό το διάστημα επίκαιρο το έργο επέκτασης των πεζόδρομων πέριξ της πλατείας Καπνεργάτη μιας και ως το Φθινόπωρο φαίνεται ότι θα αρχίσει το σχετικό δημοτικό έργο. Ένα έργο που έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, είναι ενταγμένο στο ΒΑΑ του Δήμου.

Περιλαμβάνει και την ανάπλαση της πλατείας. Καθυστέρησε αρκετά λόγω ανώνυμης καταγγελίας, εξ αιτίας της οποίας χρειάστηκε να αλλάξει το σχέδιο πόλης στην ίδια περιοχή. Αυτή η μακρά διαδικασία τελειώνει, όλα πλέον είναι έτοιμα ώστε να αρχίσουν οι εργασίες.

Οι οποίες επειδή προβλέπουν πεζόδρομο την οδό Κασσάνδρου και την οδό Αβέρωφ, προκαλούν την κατάργηση της πιάτσας των Ταξί στον ΟΤΕ. Το σωματείο ιδιοκτητών Ταξί διαφωνεί. Ζητά να εφαρμοστεί η παλιότερη συμφωνία με την κ. Δρακονάκη, η πιάτσα να διατηρηθεί (έστω μικρότερη) με είσοδο σε αυτήν μέσω του Δ. Κήπου.

Δίπλα ακριβώς από το κτίριο του ΟΤΕ. Ο πρόεδρος του σωματείου Χρήστος Ιωαννίδης εξήγησε ότι υπάρχει συζήτηση του με τον κ. Ιακωβίδη και επικείμενη συνάντηση του με το Δήμαρχο. Ο κ. Μουριάδης απάντησε ήδη ότι η πιάτσα θα μεταφερθεί στην κοντινή οδό Βενιζέλου, στην άκρη του δρόμου προς το Δημοτικό Κήπο.

Μιλώντας στην Πρωινή ο κ. Ιωαννίδης αναφέρθηκε τόσο στα προβλήματα του κλάδου λόγω της πανδημίας και του «λοκ ντάουν» όσο και στο συγκεκριμένο θέμα.

Είπε μεταξύ των άλλων: «Ο κλάδος μας στην Καβάλα, όπως σε όλη την Ελλάδα, υπέστη τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης. Όλο αυτό το διάστημα ήμασταν στις θέσεις μας. Στη δουλειά. Εξυπηρετώντας το επιβατικό κοινό. Χωρίς καμία διάκριση ως προς τους επιβάτες. Προσπαθούμε συνεχώς.

Τηρούμε τα ισχύοντα μέτρα κατά τρόπο άψογο. Πλην όμως η μείωση στη δουλειά μας συνεχίζεται ακόμη και σήμερα. Προς το παρόν και παρά τη χαλάρωση των μέτρων ο κόσμος δεν κυκλοφορεί. Είναι φοβισμένος και διστακτικός.

Ο κλάδος μας αδικήθηκε με τις επιστρεπτέες προκαταβολές. Δεν επωφεληθήκαμε από αυτές. Για μας είναι ένα αγκάθι το έργο στην πλατεία Καπνεργάτη. Συνάντησα και συζήτησα με τον κ. Ιακωβίδη. Θα συναντήσω και το Δήμαρχο.

Υπήρξε μια συμφωνία με την τότε αντιδήμαρχο κ. Δρακονάκη, την οποία η σημερινή διοίκηση δεν δέχεται. Είχαμε συμφωνήσει τότε να διατηρηθεί η πιάτσα δίπλα στον ΟΤΕ, έστω με λιγότερες θέσεις. Σε αυτήν συμφωνήσαμε να φθάνουμε μέσω της Κύπρου, εισόδου σε τμήμα του Δημοτικού Κήπου. Ακριβώς δίπλα από το κτίριο του ΟΤΕ όπου υπάρχει σήμερα μια ράμπα».

Σχετικά με το θέμα ο κ. Μουριάδης απέρριψε την προαναφερθείσα ιδέα καθώς όπως είπε δεν μπορεί να καταργηθεί τμήμα του Δ. Κήπου και να γίνει δρόμος εξυπηρέτησης μόνο των Ταξί. Επανέλαβε ότι η πιάτσα θα μεταφερθεί πλησίον της Αβέρωφ, επί της οδού Βενιζέλου. «Θα κάνουμε για το θέμα το καλύτερο δυνατό» κατέληξε ο κ. Μουριάδης.

Διαβάστε επίσης