«Το έργο στις Γλάστρες θα γίνει γρήγορα»

 «Το έργο στις Γλάστρες θα γίνει γρήγορα»

Ιδιαίτερα σύντομη ήταν η χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Καβάλας με παρόντες τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης τον Μάκη Παπαδόπουλο και το Θόδωρο Μουριάδη. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της αντιδημάρχου Μαρίας Φρατζεσκάκη, επειδή την ίδια ώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα με τους εκκαθαριστές της εταιρείας ΔΕΠΟΣ.

Στην ημερήσια διάταξη προστέθηκαν δύο έκτακτα θέματα. Παρελήφθη η στατική μελέτη για τη γνωστή δημοτική εκκρεμότητα στην περιοχή Γλάστρες του Παληού, η οποία αφορά στην ανακατασκευή του τοιχίου αντιστήριξης. Το έργο θα εκτελεσθεί με χρήματα ιδιώτη ο οποίος είναι υποχρεωμένος να διορθώσει τη ζημιά.

Ο δήμος Καβάλας, όπως κι άλλες φορές έχει τονισθεί, θα δαπανήσει χρήματα προκειμένου να διορθώσει το σημείο της επαρχιακής οδού Καβάλας – Νέας Περάμου, πάνω από το τοιχίο αντιστήριξης. Η μελέτη εκπονήθηκε τάχιστα από τον συμπολίτη μηχανικό Θωμά Μαυρίδη.Η κ. Δρακονάκη που ουσιαστικά εισηγήθηκε και παρακολουθεί το θέμα, δήλωσε στο περιθώριο της συνεδριάσεως ότι η εκτέλεση του έργου άρχισε από τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, με αφορμή την ένατη αναμόρφωση του προϋπολογισμού, ενισχύεται με ποσό 200.000 ευρώ ο κωδικός για το δημοτικό έργο στο «Βερούλειο» στάδιο. Έτσι το έργο που θα δημοπρατηθεί το καλοκαίρι αφού εγκριθεί  από το δημοτικό συμβούλιο, θα μπορέσει να προχωρήσει το 2017 μέχρι το ποσό των 400.000 ευρώ. Με την ίδια αναμόρφωση διατίθεται ποσό 15.000 ευρώ για την αποκατάσταση του χλοοτάπητα στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη».

Η αλλαγή έδωσε την ευκαιρία στο Μάκη Παπαδόπουλο να ρωτήσει τη διοίκηση του δήμου Καβάλας γιατί δεν εισέπραξε το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΑΟΚ το ποσό των 15.000 ευρώ που είχε υποσχεθεί ο δήμος. Οι παρόντες εκπρόσωποι της διοίκησης δεν ήταν επαρκώς ενημερωμένοι προκειμένου να απαντήσουν εκείνη την ώρα.

Εγκρίθηκαν προτάσεις ανάληψης υποχρέωσης και ψηφίστηκαν αντίστοιχες πιστώσεις. Ξεχωρίζει ποσό 24.000 ευρώ ώστε να χρησιμοποιηθεί μικρό όχημα ιδιώτη το οποίο θα καθαρίζει και θα απολυμαίνει του κάδους απορριμμάτων σε στενούς δρόμους, όπου δεν μπορεί να κινηθεί με ευκολία το δημοτικό όχημα. Στο περιθώριο της συζήτησης, η αντιδήμαρχος καθαριότητας Κορίνα Χιώτη Πρασσά σημείωσε ότι η απολύμανση και ο καθαρισμός των κάδων με τα δημοτικά οχήματα πιθανώς να αρχίσει σήμερα.

Ο δήμος Καβάλας επιχορηγεί με ποσό 261.000 ευρώ τη ΔΕΥΑΚ, ουσιαστικά δηλαδή πληρώνει για λογαριασμός της τις δόσεις των δανείων της προερχόμενες από το έτος 2016. Εγκρίθηκε το πρακτικό περί ελέγχου δικαιολογητικών και τεχνικών προσφορών στο διαγωνισμό για την προμήθεια χρωμάτων – βερνικιών – συναφών ειδών. Το έργο έχει προϋπολογισμό 30.000 ευρώ και κατατέθηκαν επτά προτάσεις ιδιωτών ωστόσο η επιτροπή τους απορρίπτει όλους για γραφειοκρατικούς λόγους, πράγμα που σημαίνει ότι εξ ανάγκης ο διαγωνισμός θα επαναληφθεί.

Τέλος, ανακηρύχθηκε προσωρινός μειοδότης του δημοτικού έργου καθαρισμού των ρεμάτων για το έτος 2016. Πρόκειται για τον Κώστα Γκουλούση που προσέφερε έκπτωση 45%.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης