• 19 Μαΐου 2024,

Το Eurotaxi αναμένει εξόφληση των περσινών μαθητικών οφειλών

 Το Eurotaxi αναμένει εξόφληση των περσινών μαθητικών οφειλών

Πρόβλημα με τις απλήρωτες μαθητικές μετακινήσεις από το 2015 αντιμετωπίζει το Eurotaxi Καβάλας, παρά το γεγονός ότι κόπηκαν τα ανάλογα παραστατικά και κατατέθηκαν εγκαίρως στις αρμόδιες υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας Καβάλας. Τα παραστατικά συνήθως ελέγχονται ώστε σε εύλογο χρόνο οι οφειλές να εξοφληθούν. Όπως όμως μας εξήγησε από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ο πρόεδρος του συνεταιρισμού των ιδιοκτητών ταξί Μαργαρίτης Κατσίδης, για κάποιους λόγους η εκταμίευση των οφειλομένων καθυστέρησε. Οι ιδιοκτήτες ταξί αναζητούν το σημείο στο οποίο εντοπίζεται το πρόβλημα της καθυστέρησης προκειμένου να επιλυθεί το θέμα.

Την Τετάρτη μάλιστα πραγματοποιήθηκε σχετική σύσκεψη με παρόντες τους εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες της περιφερειακής ενότητας Καβάλας και συγκεκριμένα την κ. Κοσμίδου, τον κ. Καράνη, την κ. Κασάπη και φυσικά τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο. Μετά την ολοκλήρωση της συσκέψεως, ο κ. Μαρκόπουλος έδωσε στον κ. Κατσίδη την υπόσχεση ότι εντός των επόμενων δύο – τριών ημερών θα αρχίσει η εκταμίευση των οφειλομένων. Οι ιδιοκτήτες ταξί θα επιδείξουν λίγη ακόμη υπομονή, ευελπιστώντας ότι η υπόσχεση θα τηρηθεί και ότι δε θα χρειαστεί να φτάσουν στα άκρα.

Για τη σχολική σεζόν 2016 -2017 κάποιες από τις μαθητικές διαδρομές των ταξί έχουν περιορισθεί αφού τα παιδιά άλλαξαν σχολικές μονάδες κι άρα το μεταφορικό έργο έχει συρρικνωθεί. Ωστόσο, σε εκκρεμότητα βρίσκεται ο διαγωνισμός για τη φετινή σεζόν που σύντομα όμως θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο, προκειμένου ο συνεταιρισμός να συμμετάσχει.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μαργαρίτης Κατσίδης: «Εμείς προσπαθούμε να φερθούμε ευγενικά έστω κι αν η υπομονή μας εξαντλείται. Οι συνάδελφοι περιμένουν από πέρσι τα ποσά ώστε να εξοφλήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, έστω κι αν από την πλευρά τους έχουν ήδη αποδώσει στο κράτος το ΦΠΑ των δρομολογίων κι έχουν πληρώσει τα καύσιμα των οχημάτων τους. Τα χρήματα που μας οφείλονται ξεπερνούν τις 140.000 ευρώ και από το 2015 οι οφειλές φτάνουν σε 25.000 ευρώ».

 

=

Διαβάστε επίσης