• 17 Μαΐου 2024,

To φαινόμενο EL Ninio θα προκαλέσει νέα ρεκόρ ζέστης

 To φαινόμενο EL Ninio θα προκαλέσει νέα ρεκόρ ζέστης

Σε πολλές περιοχές του πλανήτη οι θερμοκρασίες αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω λόγω του μετεωρολογικού φαινομένου Ελ Νίνιο που επέστρεψε στον Ειρηνικό έπειτα από επτά χρόνια, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας (WMO), ο οποίος όμως εκτιμά ότι η ένταση του φαινομένου θα είναι «μέτρια».

To Ελ Νίνιο είναι φαινόμενο που εκδηλώνεται με αύξηση της επιφανειακής θερμοκρασίας του νερού στον ανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό. Επηρεάζει το παγκόσμιο κλίμα φέρνοντας καταρρακτώδεις βροχές στη δυτική Νότια Αμερική και ξηρασία στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με τον WMO, η πιθανότητα να συνεχιστεί το φαινόμενο και το δεύτερο εξάμηνο του 2023 ανέρχεται σε 90%.

Οι επιστήμονες του οργανισμού εκτιμούν ότι το φαινόμενο θα έχει μέτρια ένταση, όμως η επίπτωσή του στις παγκόσμιες θερμοκρασίες εμφανίζεται συνήθως το έτος που ακολουθεί την εμφάνισή του. Αυτό σημαίνει ότι η άνοδος της θερμοκρασίας θα γίνει πιο αισθητή το 2024.

Ελπίζω να το πήρατε το μήνυμα όχι τόσο για φέτος το καλοκαίρι όσο για τα επόμενα.

 

Ορεξάτη η Ζωή Κωνσταντοπούλου αφού από την πρώτη ημέρα συνεδρίασης της Βουλής έκανε παρέμβαση  η οποία θα πρέπει να αναφέρουμε ότι προκάλεσε τις διαμαρτυρίες της πλειοψηφίας των βουλευτών των άλλων κομμάτων.

Και επειδή όπως λέει και ο λαός μας ο σοφός η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται καταλαβαίνετε τι στιγμές θα ζήσει τα επόμενα 4 χρόνια αυτό το κοινοβούλιο.

Τελικά μήπως ο Τσίπρας πήρε την καλύτερη απόφαση ;

 

Αυτό που έκανε η Τούνη , που θήλασε το μωρό της σε κοινή θέα σε καφέ της Γαλλικής Ριβιέρας και την κράξανε οι παντογνώστες των social media το κάνουν οι μαμάδες των προηγμένων Ευρωπαϊκών χωρών χρόνια τώρα.

Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το φάουλ και  κυρίως γιατί την «κράζουν» με τόση μανία οι υποκριτές χρήστες των social media.

 

Σύμφωνα με αυτά που διαβάζουμε στο διαδίκτυο αρκετοί επιχειρηματίες της Μυκόνου συνεχίζουν να κερδοσκοπούν σε βάρος των τουριστών και να πουλάνε μία μερίδα καλαμάρια στην τιμή αστακού !

Το κύμα «No Mykonos» μάλλον δεν τους  αγγίζει και δεν τους ανησυχεί καθόλου.

Σίγουρα θα έχετε διαβάσει για το  πρόσφατο περιστατικό με την τουρίστρια που μετά το ψάρι των 616 ευρώ και το καλαμάρι των 148 ευρώ πλήρωσε και 44 ευρώ για ένα πιάτο μακαρονάδα !

Δηλαδή για ένα και μόνο γεύμα στο νησί των ανέμων ένα μηνιάτικο δεν φτάνει.

 

Χθες Τετάρτη ολοκληρώθηκε με ένα καθηλωτικό επεισόδιο ο δεύτερος κύκλος του πετυχημένου σήριαλ του ΜΕΓΚΑ « Γη της ελιάς».

Το σήριαλ είναι για δεύτερη χρονιά το σήριαλ με την μεγαλύτερη τηλεθέαση και στο ΜΕΓΚΑ το προσέχουν σαν τα μάτια τους.

Ο τρίτος κύκλος που θα ξεκινήσει και πάλι τον προσεχή Οκτώβριο ελπίζουμε να είναι και ο τελευταίος γιατί το σήριαλ παρά το γεγονός ότι έχει ανανεώσει πάνω από το 50% των ηθοποιών του έχει αρχίσει να κουράζει.

Μην την πατήσουν και αυτοί σαν το σήριαλ «ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ» που μετά τα μέσα του τρίτου κύκλου έχασε μεγάλο μέρος της τηλεθέασης του.

 

Ακόμα με τα παπαγαλάκια στο πουκάμισο του βουλευτή Μπιμπίλα ασχολούνται ορισμένοι που φαίνεται ότι έχουν λύσει όλα τα υπόλοιπα προβλήματα τους.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλημέρα και καλή δύναμη.

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης