Το ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ. παρουσιάζει αύριο δυο εξαιρετικά ντοκιμαντέρ στο Σουηδικό Σπίτι και το ΖΕΦΥΡΟ

 Το ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ. παρουσιάζει αύριο δυο εξαιρετικά ντοκιμαντέρ  στο Σουηδικό Σπίτι και το ΖΕΦΥΡΟ

«Γράμματα χωρίς παραλήπτη» και «ΙΜΒΡΟΣ: Της μνήμης και της λήθης»

Ώρα έναρξης: 21.30 – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ο Δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με το Σουηδικό Σπίτι στην Καβάλα (Kavallahuset) και το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.) παρουσιάζουν στο κήπο του Σουηδικού Σπιτιού το εξαιρετικό ιστορικό ντοκιμαντέρ  «ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ».

Η ταινία που αποτελεί παραγωγή του ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ. βασίζεται στο βιβλίο της Αγάπης Μολυβιάτη – Βενέζη «Το χρονικό των δέκα ημέρων» και περιλαμβάνει την μαρτυρία της Αγάπης Μολυβιάτη – Βενέζη (μητέρας του πρώην ΥΠΕΞ Πέτρου Μολυβιάτη) για την προσπάθεια ενός τούρκου αξιωματικού να σώσει τον αδερφό της, συγγραφέα Ηλία Βενέζη, από τα τάγματα θανάτου το 1922 στο Αϊβαλί. Σκηνοθεσία: Ηλίας Δημητρίου. Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα.

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019 – Σουηδικό Σπίτι – Ώρα 21.30 – Είσοδος ελεύθερη

Λόγω του περιορισμένου χώρου στον κήπο του Σουηδικού Σπιτιού θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Επίσης, την ίδια μέρα και ώρα, στο θερινό κινηματογράφο ΖΕΦΥΡΟ συνεχίζονται οι προβολές των βραβευμένων ντοκιμαντέρ του Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.) με την προβολή της ταινίας «ΙΜΒΡΟΣ: Της μνήμης και της λήθης».

Μουσική: Ανδρέας Κατσιγιάννης. Τραγούδι: Γιώργος Νταλάρας – ZüflüLivaneli. Αφήγηση: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης – Μαρία Ναυπλιώτου.

 

 

Διαβάστε επίσης