• 24 Απριλίου 2024,

Το καινούργιο βιβλίο ποίησης της Εύη Κορώνη κερδίζει τις εντυπώσεις στο εξωτερικό

 Το καινούργιο βιβλίο ποίησης της Εύη Κορώνη κερδίζει τις εντυπώσεις στο εξωτερικό

Το καινούργιο βιβλίο ποίησης της Καβαλιώτισσας ποιήτριας και ηθοποιού Εύη Κορώνη, κερδίζει τις εντυπώσεις στο εξωτερικό.

Πέρασαν δύο χρόνια από τότε που η ποιήτρια κυκλοφόρησε την πρώτη της ποιητική συλλογή στην αγγλική γλώσσα και η οποία κέρδισε τις εντυπώσεις και βραβεία στο εξωτερικό.

Πριν από μία εβδομάδα κυκλοφόρησε η δεύτερη ποιητική της συλλογή στην Αγγλική γλώσσα και ήδη βρίσκεται στην κορυφή της διαδικτυακής πλατφόρμας Amazon. Σήμερα (5-4-2022) ανάμεσα σε 18,675 βιβλία, είναι στην #2 θέση στην γενική κατηγορία ποίηση και στην #4 θέση στην κατηγορία γυναικεία ποίηση.

Ο τίτλος του βιβλίου είναι, Still Blues χωρίζεται σε δύο κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο έχει εννέα ποιήματα από την προηγούμενη ποιητική συλλογή, A Blues for Her και το δεύτερο κεφάλαιο έχει εννέα νέα ποιήματα. “Γράφω για την αγάπη, το σεξισμό, την ομοφοβία, την βία, για οτι υπάρχει στην καθημερινότητα μου, γύρω μου και με επηρεάζουν.”

Την επιμέλεια στη μετάφρασης έκανε η Σωτηρία Βώκου ενώ, η φωτογραφία του εξωφύλλου ανήκει στην Βραζιλιάνα φωτογράφο Kássia Melo. Αυτή την περίοδο ετοιμάζεται μία ταινία μικρού μήκους βασισμένη σε ένα ποίημα δικό της.

Διαβάστε επίσης