Το καλοκαίρι για κάποιους συνεχίζεται

 Το καλοκαίρι για κάποιους συνεχίζεται

Μετά τις δηλώσεις του Σόϊμπλε οτι οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος θα ανοίξουν μετά το πέρας του 3ου προγράμματος, δηλαδή στην δύση του 2018 ο Τσίπρας έχει πάρει φωτιά στην κυριοπλεξία και ετοιμάζει τούρ στην Ευρώπη προκειμένου να προωθήσει την λύση του ελληνικού χρέους στην ώρα του , δηλαδή στα τέλη του έτους αφού απο το καλοκαίρι του 2015 έχει συμφωνηθεί με τους εταίρους οτι η μείωση του χρέους είναι μέρος της δεύτερης αξιολόγησης που μόλις ξεκίνησε.

Στην πορεία και κυρίως η Γερμανία δείχνει διάθεση να αλλάξει αυτή την συμφωνία και να πάει τις οριστικές αποφάσεις για το ελληνικό χρέος στα μέσα του 2018 γιατί φοβούνται οτι αν ανοίξει μια τέτοια συζήτηση νωρίτερα μπορεί να μας βγάλει εκτός πορείας και να μείνουν πίσω οι μεταρρυθμίσεις.

Στο πλευρό της Ελλάδας για αποφάσεις για το ελληνικό χρέος στα τέλη του έτους είναι το ΔΝΤ το οποίο όμως μέχρι σήμερα έχει αποδειχτεί οτι είναι δεύτερο βιολί με πρώτο τον Σόϊμπλε που κάνει κουμάντο τους πάντες , ακόμα και την Μέρκελ.

Το ρεπορτάζ λέει οτι οι Αμερικάνοι θα πιέσουν την Μέρκελ για να ανοίξει το θέμα πρίν το τέλος του έτους αλλα εμείς που πλέον γνωρίζουμε πρόσωπα και καταστάσεις μετά απο 6 χρόνια μνημονιακά δεν είμαστε σίγουροι οτι θα το πετύχουν.

Αφήστε που το ταμείο αν στην καλύτερη των περιπτώσεων πετύχει τον στόχο του και έχουμε αποφάσεις για το ελληνικό χρέος πριν το τέλος του έτους να περιμένετε και άλλες ελληνικές δεσμεύσεις – πρόγραμμα για μετά το 18 αφού είναι γνωστό κανείς απο αυτούς όλους δεν μας δίνει χωρίς να πάρει.

Τις αποφάσεις για την μείωση του χρέους όποτε και να τις πάρουμε θα τις πληρώσουμε πολύ ακριβά.

Στην περίπτωση βέβαια που τελικά γίνει αυτό που θέλει ο Σόϊμπλε και οιαποφάσεις για την μείωση του χρέους πάνε για το 2018 είναι σχεδόν αναπόφευκτες οι εκλογές για τον Τσίπρα που όπως έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές έχει δώσει τα πάντα στους δανειστές προκειμένου να πάρει μια ελάφρνυση του χρέους και να ρεφάρει.

Αν δεν τα καταφέρει θα τον φάνε ζωντανό.

Όλο το κυβερνητικό πρόγραμμα του Τσίπρα έχει οικοδομηθεί πάνω στην μείωση του χρέους που πρέπει να έρθει μέσα στο 2016 και οχι αργότερα.

Plan B για τον Τσίπρα δεν υπάρχει παρά μόνο η ετυμηγορία του λαού.

Ισως και για τον λόγο αυτό να έρχεται στην Αθήνα, αν τελικά έρθει , και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πριν επισκεφτεί την Γερμανία και συναντηθεί και με την Μέρκελ προς τα μέσα του Νοέμβρη.

Αυτή η επίσκεψη αν τελικά πραγματοποιηθεί θα είναι μια καλή είδηση για την ελληνική κυβέρνηση αφού είναι σχεδόν βέβαιο οτι ο Ομπάμα θα έρθει για να βοηθήσει και να υποστηρίξει το ελληνικό αίτημα για αποφάσεις για την μείωση του χρέους πρίν το τέλος του έτους.

Να δούμε μήπως τελικά η ανάσταση της ελληνικής οικονομίας έρθει τα Χριστούγεννα με μερικούς μόνο μήνες καθυστέρηση αφού ο έλληνας πρωθυπουργός την περίμενε το περασμένο ΠΑΣΧΑ.

Παρά το γεγονός οτι περπατάμε το δεύτερο 15θμηερο του Οκτώβρη για αρκετούς το καλοκαίρι συνεχίζεται και συνεχίζεται εντός και εκτός Καβάλας.

Στη Μύκονο για παράδειγμα η Ψαρρού είναι ακόμα γεμάτη απο τους τελευταίους και για πολλούς καλύτερους τουρίστες που έχουν επιλέξει αυτή την εποχή για να γνωρίσουν μια διαφορετική ΜΥΚΟΝΟ.

Πιστέψτε με η ΜΥΚΟΝΟΣ του Αυγούστου δεν έχει καμμία σχέση με την ΜΥΚΟΝΟ του Οκτώβρη.

Το μόνο που δεν επηρεάζονται είναι οι τιμές που στην ΜΥΚΟΝΟ όλη την περίοδο είναι ίδιες.

Θέλεις ΜΥΚΟΝΟ ;

Θα πλερώσεις !!!

ΝΑΜΜΟS και τον Αύγουστο NAMMOS και τον Οκτώβρη.

Call me tomorrow and remind me !

Είναι αναφισβήτητα η ατάκα του μήνα και την είπε ο φίλος μου ο Βαγγελάκης μιλώντας στο κινητό με έναν Αμερικάνο.

Call me tomorrow and remind me.

Πεθαίνω για σένα και ας είσαι απάτη !

Το ΣτΕ έκανε δεκτές τις προσφυγές των καναλιών και έτσι η διαδικασία αδειοδότησης περνάει σε άλλη φάση , στην φάση της εξέτασης επι της ουσίας για την συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά.

Καταλαβαίνετε οτι αν τελικά δικαιωθουν τα κανάλια και τιχναθεί στον αέρα η νέα αυτή διαδικασία αδειοδότησης που έχει και έναν συμβολισμό για την κυβέρνηση του Τσίπρα τότε θα υπάρχει πρόβλημα για την κυβέρνηση και μάλιστα πολύ σοβαρό.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης