Το λιγότερο που περιμένει η τοπική αγορά είναι το Click Away!

 Το λιγότερο που περιμένει η τοπική αγορά είναι το Click Away!

Σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει στην Αθήνα η γνωστή επιτροπή των λοιμοξιολόγων. Πρόκειται για τους ειδικούς που κι αυτήν την φορά συζητούν και αποφασίζουν για τα μέτρα που θα ισχύουν σε όλη τη χώρα την ερχόμενη εβδομάδα. Μέτρα που θα οριστικοποιήσει και θα ανακοινώσει στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η Κυβέρνηση.

Το κλίμα δεν είναι καλό αφού ήδη από χθες το πρωί υπήρξαν αρκετά «σκόρπια» μηνύματα για τη συνέχιση του αυστηρού «λοκ ντάουν»! Αυτά γίνονταν γνωστά από αρμόδια στόματα και χείλη, εκπροσώπων της Κυβέρνησης. Σημασία φυσικά έχουν οι επίσημες ανακοινώσεις και αποφάσεις και όχι οι πρόωρες (αν και όχι τυχαίες) δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Την ίδια ώρα η αγορά στην Καβάλα το λιγότερο που περιμένει είναι να επανέλθει από τη Δευτέρα το μέτρο του Click Away! Ακόμη και χθες και ανεξάρτητα από τα όσα συνέβαιναν στην Αθήνα, στην Καβάλα όλοι ήλπιζαν σε μια τέτοια κανονικότητα.

Σε μια επιστροφή στη λειτουργία του λιανικού εμπορίου. Είχαν σίγουρο το από τη Δευτέρα Click Away, υπολόγιζαν σε πολύ γρήγορο Click Inside! Υπέρμετρη αισιοδοξία; Λογική πρόβλεψη των εξελίξεων; Σημασία έχει αυτές οι προβλέψεις των Καβαλιωτών εμπόρων να δικαιωθούν. Δεν είναι σίγουρο. Για την περιοχή μας τα κρούσματα είναι επιτέλους λίγα. Στο μυαλό των επιστημόνων το κακό σενάριο όχι μόνο υπάρχει αλλά κυριαρχεί.

Όσα είπε χθες στην Πρωινή ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιάννης Κελγιώργης είναι ενδεικτικά του κλίματος που επικρατεί στην αγορά της Καβάλας: « Συνεχίζουμε να είμαστε κλειστά και να κάνουμε υπομονή.

Μάλλον θα ανοίξουμε τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου με Click Away. Αυτό για αρχή. Οι αριθμοί των νέων κρουσμάτων δεν είναι τραγικοί. Ίσως σε 10 μέρες να μπορούμε να δουλεύουμε και με Click Inside. Δηλαδή με ραντεβού εντός του καταστήματος.

Το μέτρο του Click Away διακόπηκε, προσωρινά όπως μας είπαν και για λίγες μέρες, πάνω που αρχίζαμε όλοι να βρίσκουμε έναν βηματισμό. Πλέον τη Δευτέρα θα ξεκινήσουμε από την αρχή. Σας θυμίζω ότι τη Δευτέρα είναι και η έναρξη των Χειμερινών Εκπτώσεων. Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί».

Διαβάστε επίσης