Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας ολοκλήρωσε την παρουσία του στο Ιράκ (φωτογραφίες)

 Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας ολοκλήρωσε την παρουσία του στο Ιράκ (φωτογραφίες)

Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας και το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης, με 50μελη αποστολή, ταξίδεψαν, κατόπιν πρόσκλησης του Έλληνα Προξένου στο Ιρακινό Κουρδιστάν κ. Σταύρου Κυρίμη, στο Ιρακινό Κουρδιστάν και στην πόλη Σουλεϊμάνι για για να συμμετέχουν στη μουσικοχορευτική παράσταση που είχε προγραμματιστεί για τις 29/9/2022 στο ανακαινισμένο και υπέροχο ρωμαϊκό θέατρο.

Όλα τα έξοδα καλύφθηκαν από Κούρδους χορηγούς, το Επιμελητήριο, διάφορους επιχειρηματίες, το κεντρικό κανάλι Kurdsat. Τα μέλη της αποστολής συνάντησαν τον Έλληνα Πρέσβη κ. Κοντοβουνήσιο στη Βαγδάτη, τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών και την Υπουργό Τουρισμού και αντάλλαξαν δώρα.

Δυστυχώς λόγω εθνικού πένθους (για το θάνατο πολλών Κούρδων από επιθέσεις της Ιρανής Κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα), η παράσταση ματαιώθηκε και αναβλήθηκε για το επόμενο έτος και ξαναπροσκλήθηκαν τα δύο Λύκεια.

Η φιλοξενία ήταν τόσο ζεστή και συγκινητική και από τον Έλληνα Πρόξενο αλλά και τους ευγενικούς και φιλικούς Κούρδους διοργανωτές και φίλους που ήταν πάντα δίπλα μας. Η αποστολή επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης και το Πολεμικό Μουσείο (κόκκινη φυλακή), στο οποίο ο Σαντάμ Χουσειν βασάνιζε του Κούρδους μέχρι το 1991, όπου οι Κούρδοι κέρδισαν κατά κάποιο τρόπο την ελευθερία τους και δημιούργησαν το Ιρακινό Κουρδιστάν.

Οι Κούρδοι αγαπούν πολύ τους Έλληνες και όλοι τους πρόσφεραν απλόχερα την καλύτερη διαμονή, διατροφή και ασφάλεια στην αποστολή των δύο Λυκείων. Ευχαριστούμε θερμά για όλα όσα πρόσφεραν, τον Έλληνα Πρόξενο κ.Κυρίμη, τον Έλληνα Πρέσβη κ. Κοντοβουνήσιο, όλους τους Κούρδους διοργανωτές και τους χορηγούς, όλους τους 44 χορευτές για το κέφι τους και την ζωντάνια τους, τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και τους χοροδιδασκάλους κ. Χρόνη Ιωαννίδη και κ. Κυριάκο Αθανασιάδη για την άριστη συνεργασία καθώς και τους μουσικούς, κ. Αυγητίδη Γεώργιο, κ. Άλκη Ζοπόγλου, κ. Παγκοζίδη, κ. Πέτρα, κ. Ζώρα, κ. Κουτσοκώστα.

Ελπίζουμε να επισκεφθούμε και πάλι αυτήν την μαγευτική Ανατολή για να χορέψουμε χορούς από τον Πόντο, την Μακεδονία, την Θράκη, από τα νησιά κα. Για να χειροκροτήσουν όλοι τους την …Ελλάδα! Thank you irakino kourdistan!

πηγή: Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας

Διαβάστε επίσης