• 25 Απριλίου 2024,

Το Ωδείο «Νεάπολις» φοράει τα γιορτινά του και σας προσκαλεί στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του!

 Το Ωδείο «Νεάπολις» φοράει τα γιορτινά του και σας προσκαλεί στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του!
  1. Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Βασίλης Βασιλικός» θα πραγματοποιηθεί η διανυκτέρευση (sleepover) για παιδιά ηλικιας 9-12 ετών στην παιδική γωνιά της βιβλιοθήκης. Οι μικροί –και τυχεροί -συμμετέχοντες «ονειροκουβαλητές» θα ακούσουν παραμύθια, τραγούδια, θα δημιουργήσουν κατασκευές και θα παρακολουθήσουν μία ταινία στο πλαίσιο της διανυκτέρευσης. Οι μαθήτριες του τμήματος φωνητικής της Ελένης Γαλανοπούλου θα «επενδύσουν» μουσικά τα παραμύθια που θα ακουστούν με γνωστές μελωδίες από τα παραμύθια της Disney.

 

  1. Η επόμενη δράση είναι ενταγμένη –όπως κάθε χρόνο-στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καβάλας και έχει τον τίτλο “X-mas Joy” . Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας με ελεύθερη είσοδο. Πρόκειται για την ετήσια χριστουγεννιάτικη συναυλία των συνόλων και της παιδικής- νεανικής χορωδίας του Ωδείου «Νεάπολις». Η διεύθυνση της ορχήστρας “SUNSHIP” ανήκει στον καλλιτεχνικό διευθυντή του Ωδείου «Νεάπολις», Christofer Baka, ενώ η διεύθυνση της παιδικής νεανικής χορωδίας στην αξιότιμη Κωνσταντία Κύπρου. Η Βασιλική Ζήσου στο βιολοντσέλο και ο Πάρης Τσίρτσης στο πιάνο θα συμπράξουν με την ορχήστρα και τη χορωδία αντίστοιχα. Παράλληλα θα ακουστούν μελωδίες από μαθητές υψηλών τάξεων, στην κιθάρα, στο πιάνο στο βιολοντσέλο είτε σε σόλο είτε σε μικρά σύνολα.

 

  1. Η τρίτη δράση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στο πλαίσιο της ανάγνωσης διηγημάτων για ενήλικες της πάντα δραστήριας Δημοτικής βιβλιοθήκης Καβάλας «ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ». Οι μαθήτριες του τμήματος τσέλου μαζί με την δασκάλα τους, Βασιλική Ζήσου θα «ντύσουν» με τον πιο συγκινητικό και επιβλητικό τρόπο τα διηγήματα, που θα ακουστούν δημιουργώντας τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον ερχομό των εορτών.

 

  1. Η τελευταία συναυλία , που θα πραγματοποιήσει το Ωδείο «Νεάπολις» για το 2019 είναι μία συναυλία «σε αναμονή»! Θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» στις 20 Δεκεμβρίου , ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:30-20:00. Οι επιβάτες της πτήσης των Αθηνών, αλλά και όλοι όσοι θα βρίσκονται στο αεροδρόμιο θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ορχήστρα “SUNSHIP” υπό τη δ/νση του Christofer Baka, να ακούσουν μελωδίες από μαθητές υψηλών τάξεων, στην κιθάρα, στο πιάνο στο βιολοντσέλο είτε σε σόλο είτε σε μικρά σύνολα καθώς και να απολαύσουν τη χορωδία υπό τη δ/νση της Κωνσταντίας Κύπρου. Μετά το πέρας της συναυλίας η διεύθυνση του αεροδρομίου έχει την ευγενή καλοσύνη να κεράσει τους μουσικούς μας πριν επιστρέψουν στην αφετηρία τους, στο Ωδείο «Νεάπολις»! Η είσοδος σε όλες τις συναυλίες είναι ελεύθερη.

 

Η Διεύθυνση του Ωδείου σας εύχεται καλές γιορτές, με αγάπη, υγεία και μελωδίες, που αγγίζουν την ψυχή!!!

 

Διαβάστε επίσης