• 10 Μαΐου 2024,

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω …

 Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω …

Ότι και να γίνει η άφιξη της άνοιξης έχει δρομολογηθεί και τίποτα πλέον δεν μπορεί να την αναβάλει.

Ακόμα και την περασμένη Τετάρτη που ο καιρός κάποια στιγμή έγινε χιονιάς ο ήλιος παραμόνευε πίσω από τον συννεφιασμένο ουρανό  και έστελνε μηνύματα αλλαγής της εποχής.

Το Σαββατοκύριακο αυτό θα μας φέρει κυριολεκτικά μία ανάσα από την άνοιξη αφού η πρόβλεψη μας προετοιμάζει για ένα πολύ ήλιο και θερμοκρασίες μέχρι και τους 16 βαθμούς κελσίου.

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και η άνοιξη έρχεται με φόρα.

 

Πέρσι τέτοια εποχή ανοίγαμε την πόρτα της πανδημίας και φέτος είμαστε έτοιμοι να την κλείσουμε αν και όπως όλα δείχνουν το φινάλε αυτής της περιπέτειας θα είναι αρκετά δύσκολο.

Τα μοντέλα των επιστημόνων δείχνουν ότι η πίεση στο ΕΣΥ θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες και περιμένουμε κάμψη της καμπύλης από τα μέσα του Απρίλη.

Φαίνεται ότι αυτή η πίεση με τα υψηλά νούμερα εισαγωγών και διασωληνωμένων στα Νοσοκομεία αναβάλει προς το παρόν τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση της οικονομίας που θα πρέπει να περιμένει μερικές ακόμα εβδομάδες.

Εδώ περιμέναμε τόσους μήνες σε δύο – τρείς εβδομάδες θα κολλήσουμε.

Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης είναι να κερδίσει το φετινό καλοκαίρι δίνοντας στην οικονομία την ώθηση που χρειάζεται μετά από μία τέτοια περιπέτεια.

Είναι αλήθεια ότι περιμένανε όλοι ότι η διάρκεια αυτής της πανδημίας θα ήταν μικρότερη και σίγουρα ήταν εκτός προγράμματος το τρίτο κύμα που όπως αποδεικνύεται  είναι και το πιο δύσκολο.

 

Το μενού του τραπεζώματος που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο προς τους επίσημους καλεσμένους της κυβέρνησης για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 υπήρχε και ένα κρασί από την γειτονική Δράμα.

Μαλαγουζιά από το ΚΤΗΜΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ.

 

Εκτός εαυτού  πλέον η Μαρίνα Πατούλη βγαίνει στα κανάλια και κάνει δημόσιες εκκλήσεις στον σύζυγο της να γυρίσει στο σπίτι.

Αυτό και μόνο δείχνει ότι το παιχνίδι είναι χαμένο αφού ο Γιώργης δεν γυρίζει πίσω με τίποτα.

 

Την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη που «έσκασε μύτη» στους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 ως μία σύγχρονη Μπουμπουλίνα πως την είδατε ;

Μέχρι τον λαιμό ηρωίδα της Ελληνικής Επανάστασης και από τον λαιμό και πάνω ηρωίδα των μπότοξ !

 

Τι εγκαταστάσεις της Προεδρικής Φρουράς θέλησε να επισκεφτεί ο πρίγκιπας Κάρολος  εντυπωσιασμένος από την επιβλητική παρουσία των ευζώνων.

Ήταν μία επίσκεψη – σύμφωνα με το ρεπορτάζ – εκτός προγράμματος που όμως συγκίνησε τον Κάρολο.

 

Με πολύ καλό καιρό όχι μόνο το Σαββατοκύριακο αλλά και οι μέρες τις ερχόμενης εβδομάδας με το θερμόμετρο μάλιστα να αγγίζει ακόμα και τους 17 βαθμούς.

Θα είναι όντως σα να μπαίνει η άνοιξη !

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλημέρα και αλόρα !

 

Διαβάστε επίσης