• 18 Μαΐου 2024,

«Το Ποτάμι» δεν υπάρχει στην Καβάλα εδώ και καιρό

 «Το Ποτάμι» δεν υπάρχει στην Καβάλα εδώ και καιρό

Οι πρόσφατες εξελίξεις στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη «Το Ποτάμι» το επαναφέρουν ανεξάρτητο, αυτόνομο και μακριά από το Κίνημα Αλλαγής. Πλην όμως, Το Ποτάμι αν και είχε κάνει μια δυναμική αρχή το 2014 στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, σήμερα είναι σα να μην υπάρχει. Το Ποτάμι δεν υφίσταται στην Καβάλα εδώ και καιρό. Γνωστά στελέχη του κόμματος που το στήριξαν στις προηγούμενες εκλογές και ειδικά στις διπλές εθνικές εκλογές του 2015 έχουν αδρανοποιηθεί, αφού διαφώνησαν με την απόφαση του Σταύρου Θεοδωράκη να εντάξει Το Ποτάμι στο Κίνημα Αλλαγής.

Τότε μάλιστα ορισμένα από τα στελέχη της Καβάλας είχαν ζητήσει όχι μόνο να μην προχωρήσει η κομματική συνύπαρξη αλλά κι επιπλέον να παραιτηθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης. Τα ίδια πρόσωπα τώρα συμφωνούν με την αυτόνομη πορεία του κόμματος αλλά επιμένουν ότι πρέπει να ασκηθεί κριτική και να αλλάξει ο επικεφαλής. Θυμίζουμε ότι για το διάστημα που το κόμμα ήταν ενταγμένο στο Κίνη Αλλαγής υπήρχε η εκκρεμότητα ορισμού δύο μελών του στη ΝΕ Καβάλας αλλά αυτά δεν ορίστηκαν. Για τον απλό λόγο ότι στην Καβάλα δεν υπήρχαν διαθέσιμα στελέχη!

Το Ποτάμι στην Καβάλα δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2014 με αφορμή την ίδρυση του κόμματος λίγο νωρίτερα και την πρώτη επίσκεψη του Σταύρου Θεοδωράκη στην πόλη μας. Η πιο πρόσφατη δραστηριότητα του κόμματος στην πόλη της Καβάλας αφορά σε επίσκεψη του κ. Θεοδωράκη στην περιοχή μας το Νοέμβρη του 2017. Τότε όλα φαινόταν να είναι καλά. Όταν ωστόσο στη συνέχεια ο Σταύρος Θεοδωράκης οδήγησε το Ποτάμι τους κόλπους του Κινήματος Αλλαγής επί της ουσίας έχασε όποια στελέχη διέθετε σε τοπικό επίπεδο. Η ίδια κατάσταση επικρατεί ακόμη και σήμερα.

Διαβάστε επίσης