• 16 Απριλίου 2024,

Το προσωπικό του ΕΚΑΒ έκανε μαθήματα ΚΑΡΠΑ

 Το προσωπικό του ΕΚΑΒ έκανε μαθήματα ΚΑΡΠΑ

Από το πρωί μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης προσωπικό του ΕΚΑΒ Καβάλας ήταν στην πλατεία Καπνεργάτη όπου μία ακόμη φορά εκπαίδευσε τους πολίτες. Όσοι ήταν πρόθυμοι και είχαν ελεύθερο χρόνο. Η εκπαίδευση αφορούσε τη διαδικασία της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, της γνωστής ΚΑΡΠΑ. Η χθεσινή ενημερωτική εξόρμηση του προσωπικού του ΕΚΑΒ Καβάλας έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς. Μέχρι και το 2017 η ημέρα ήταν ευρωπαϊκή αλλά από πέρσι η  η ενημερωτική εξόρμηση απέκτησε παγκόσμια εμβέλεια. Η διαδικασία της ενημέρωσης ήταν πολύ σύντομη.

Οι πολίτες έδειξαν ενδιαφέρον καθώς έχοντας κατάλληλες οδηγίες και συμβουλές μπορούν ανά πάσα στιγμή να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο που βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Το προσωπικό του ΕΚΑΒ Καβάλας εξηγεί ότι είναι συχνά τα περιστατικά όπου η λεγόμενη ΚΑΡΠΑ σώσει ζωές. Αυτή γίνεται συνήθως από τους διασώστες του ΕΚΑΒ αλλά σε πολλές περιπτώσεις βοηθούν και πολίτες που έτυχε νωρίτερα να έχουν τις σχετικές συμβουλές και οδηγίες.

Το προσωπικό του ΕΚΑΒ αναφέρεται σε ένα σχετικά πρόσφατο περιστατικό, στο οποίο οδηγός ενώ ήταν μέσα στο αυτοκίνητό του στην περιοχή της Κηπούπολης υπέστη ανακοπή. Το προσωπικό του ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο μέσω της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης τον κράτησε στη ζωή.

Διαβάστε επίσης