• 24 Απριλίου 2024,

Το «Rebound Φιλίας» γνωστό σε όλη την Ελλάδα μέσω του ΑΠΕ

 Το «Rebound Φιλίας» γνωστό σε όλη την Ελλάδα μέσω του ΑΠΕ

Η αλληλεγγύη, η συγκίνηση, οι δυνατές στιγμές, ο εθελοντισμός, αλλά κυρίως η επιμονή και το πείσμα για την επιτυχία και την κατάκτηση της νίκης, κυριάρχησαν μεταξύ των αθλητών, που συμμετείχαν στο 2ο Τουρνουά Μπάσκετ με Αμαξίδιο «Rebound Φιλίας».

Διοργανωτές του τουρνουά, που συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, ήταν το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η τοπική ομάδα καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο Α.Ο. Καβάλα και ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ με την υποστήριξη του Δήμου Καβάλας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

Για συνολικά τέσσερις ημέρες, αθλητές και αθλήτριες από πέντε χώρες (Γερμανία, Ιταλία, Βουλγαρία, Τουρκία και Ελλάδα) έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, αποδεικνύοντας περίτρανα σε όλους όσους βρέθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» του Δήμου Καβάλας, ότι καμία μορφή αναπηρίας δεν μπορεί να σταματήσει την προσπάθεια του ανθρώπου να αγωνίζεται και να προσπαθεί για το καλύτερο.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή των εθελοντών που συμμετείχαν στο τουρνουά, προσφέροντας κάθε δυνατή βοήθεια στη διοργάνωση και τους αθλητές των ομάδων (Α.Ο. Καβάλας, Εθνική Βουλγαρίας, Σαμψούντα, Άλμπα Βερολίνου και Φλωρεντία), οι οποίοι υπερνικώντας μικρά και μεγάλα εμπόδια πρόσφεραν όμορφο θέαμα, που κέρδισε το χειροκρότημα και τον θαυμασμό του κόσμου.

Ένα καινούριο αμαξίδιο μπάσκετ, αξίας 3.000 ευρώ, κέρδισε ο αθλητής του Α.Ο. Καβάλας Αναγνώστης Τσίλης νικώντας στο διαγωνισμό των τρίποντωνν που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων. Νικήτρια του τουρνουά αναδείχθηκε η ομάδα της Φλωρεντίας, που επικράτησε της Σαμψούντας στον τελικό με πόντους 75 – 53.

(Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε επίσης