Το σήριαλ του Ναυτικού Μουσείου συνεχίζεται

 Το σήριαλ του Ναυτικού Μουσείου συνεχίζεται

Συνεδρίασε χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας με παρόντα δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης, τον κ. Μανόλη Κελαϊδάκη, γεγονός που είχε να γίνει αρκετό καιρό. Η διαδικασία εξελίχθηκε πολύ γρήγορα, η συνεδρίαση τέλειωσε σε 15 περίπου λεπτά, αφού και οι αποφάσεις που πάρθηκαν ήταν όλες ομόφωνες.

Πρώτα – πρώτα ομόφωνα εγκρίθηκαν δύο έκτακτα θέματα, που αφορούν παραλαβές μελετών. Οι υπηρεσίες του Δήμου παραλαμβάνουν τις μελέτες που εκπονήθηκαν με την παλιά νομοθεσία, ξεπερνώντας το σκόπελο που δημιουργεί ο νέος νόμος και ως προς τις μελέτες.

Ψηφίστηκαν πιστώσεις για το 2016, που διευκολύνουν την τεχνική υπηρεσία. Είναι πιστώσεις που αφορούν ζητήματα για τα οποία αποφάσισε την περασμένη Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας.

Το κυριότερο θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορά τον ορισμό πληρεξουσίου δικηγόρου για να συντάξει και να καταθέσει αίτηση ανάκλησης στο αρμόδιο τμήμα του Ελεγκτικού συμβουλίου επί της αποφάσεως που αφορά τη λειτουργία του Ναυτικού Μουσείου Καβάλας στο κτήριο του ΝΟΚ. Το πρόβλημα για το Δήμο Καβάλας ανέκυψε πριν από λίγους μήνες όταν στάλθηκε στην τοπική υπηρεσία του Ελεγκτικού Συνεδρίου ένταλμα που αφορούσε την πληρωμή ενοικίων στο ΝΟΚ, τριών μηνών. Ήταν τα πρώτα ενοίκια που έπρεπε να πληρώσει στο ΝΟΚ ο Δήμος Καβάλας, για το  ακίνητο στο οποίο θα λειτουργήσει καλώς εχόντων των πραγμάτων, το Ναυτικό Μουσείο.

Η τοπική υπηρεσία απέρριψε το χρηματικό ένταλμα, έστειλε το θέμα στην Αθήνα, όπου επίσης υπήρχε απόφαση του Ελεγκτικού συμβουλίου σύμφωνα με την οποία η διαδικασία για την εκμίσθωση του ακινήτου δεν ήταν η σωστή. Τώρα ο Δήμος Καβάλας με δικηγόρο της ΚΕΔΕ προσφεύγει με αίτηση ανάκλησης στο Ελεγκτικό Συμβούλιο επιμένοντας ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν η σωστή. Στη συζήτηση του θέματος χθες στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας δεν υπήρξε αναφορά στην ουσία του προβλήματος. Μόνο μία αισιοδοξία από τον κ. Καλανταρίδη, ότι το πρόβλημα θα λυθεί.

Σε ερώτηση για τους λόγους τους οποίους επικαλείται το Ελεγκτικό Συμβούλιο και δεν εκτελεί το χρηματικό ένταλμα, ο κ. Καλανταρίδης, που δεν ήταν έτοιμος ν΄ απαντήσει συγκεκριμένα στην ερώτηση είπε ότι  υπάρχουν δυο – τρεις λόγοι που δημιουργούνε κώλυμα, ένας εξ αυτών αφορά τη σύμφωνη γνώμη του οργανισμού λιμένα. Όμως όπως παρατήρησε ο κ. Καλανταρίδης υπάρχει συγκεκριμένο έγγραφο στη διάθεση του Δήμου Καβάλας, με το  οποίο ο Οργανισμός Λιμένα συμφωνεί με την όλη διαδικασία.

 

Διαβάστε επίσης