• 16 Μαΐου 2024,

Το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν.Κ. για την παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών

 Το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν.Κ. για την παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών

Ο  φετινός εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας του Νοσηλευτή, καταδεικνύει την ανιδιοτέλεια και την αυταπάρνηση που δείχνουν καθημερινά οι νοσηλευτές, ξεπερνώντας τον εαυτό τους και προσφέροντας  στον συνάνθρωπο από το δικό τους υστέρημα κάτω από δυσβάσταχτες συνθήκες εργασίας σε όλη την ελληνική επικράτεια εν μέσω υγειονομικής κρίσης.

Είναι πλέον πρόδηλο πως η  Ελληνική πολιτεία τα τελευταία χρόνια  επιχειρούσε να χτίσει ένα κατ’ επίφαση κοινωνικό κράτος, που δήθεν μεριμνά για το υπέρτατο αγαθό της υγείας, επάνω στις πλάτες των Νοσηλευτών καθώς  αγνοούσε παντελώς την ύπαρξή τους και αδιαφορούσε για  τον αγώνα που δίνουν καθημερινά στους ζοφερούς χώρους εργασίας τους.

Όχι λοιπόν…Οι  Νοσηλευτές φέτος  δεν γιορτάζουν. Οι Νοσηλευτές αγωνίζονται νυχθημερόν,  δίνουν  και τη ζωή τους ακόμα, μέσα σε ένα εξαθλιωμένο ΕΣΥ, με νοσοκομεία χωρίς προσωπικό και με τεράστιες ελλείψεις σε υλικά και μέσα ατομικής προστασίας , με μία ΠΦΥ η οποία σχεδιάζεται και ξανασχεδιάζεται και που τελικά είναι ανύπαρκτη . Αγωνίζονται καθημερινά να επιβιώσουν ως επαγγελματίες και να φροντίσουν όσο μπορούν περισσότερο τους συμπολίτες τους, με μια Πολιτεία ,μέχρι χθες ,αδιάφορη και παντελώς ανίκανη να επιλύσει ακόμα και το παραμικρό καθημερινό πρόβλημα, εγκαταλείποντας  το Εθνικό Σύστημα  Υγείας να σαπίζει αβοήθητο, υπονομεύοντας το με την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση, ώσπου μία πανδημία τους ανάγκασε να συνειδητοποιήσουν την αξία του ΕΣΥ και την προσφορά των Νοσηλευτών αλλά και όλων των Υγειονομικών υπαλλήλων.

Οι Νοσηλευτές  διεκδικούμε:

  • Την πλήρη ένταξη και θεσμικά στα Βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
  • Την μία ενιαία τριτοβάθμια εκπαίδευση με παράλληλη αναγνώριση της ενιαίας προσφοράς του κλάδου με πρόσβαση στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση αλλά και διέξοδο στην ανέλιξη μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος
  • Καθηκοντολόγιο με τον απαιτούμενο σεβασμό στο γνωστικό αντικείμενο
  • Την αναγνώριση της ιδιότυπης εργασιακής κατάστασης μισθολογικά, στο βασικό μισθό αλλά και στις νύχτες, αργίες, υπερωριακή απασχόληση, ακόμη δε και στο βαρύνοντα για τη νοσοκομειακή λειτουργία θεσμό του εφημερεύοντος Νοσηλευτή.
  • Την επαρκή στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό με ασφαλείς αναλογίες και ποιοτικές συνθήκες εργασίας .

 

Δελτίο τύπου

Διαβάστε επίσης