• 19 Μαΐου 2024,

Το σωματείο των εργαζόμενων της ΒΦΛ συμπαραστέκεται στην ΟΕΧΒΕ

 Το σωματείο των εργαζόμενων της ΒΦΛ συμπαραστέκεται στην ΟΕΧΒΕ

Πριν από λίγες μέρες η διοίκηση της Ομοσπονδίας Εργαζόμενων σε Χημικές Βιομηχανίες της Ελλάδας (ΟΕΧΒΕ) έκανε γνωστό ότι κατατέθηκε σε βάρος της αγωγή αποζημίωσης από τον κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ο επιχειρηματίας ζητά 2 εκ ευρώ επειδή όπως δηλώνει στην αγωγή του συκοφαντήθηκε από τα δελτία τύπου της ΟΕΧΒΕ σε όλη τη διάρκεια του προηγούμενου έτους. Ο κ. Λαυρεντιάδης ισχυρίζεται ότι στοχοποιείται άδικα, μειώνεται (με το περιεχόμενο των δελτίων τύπου) η τιμή και η υπόληψη του.

Κι όλα αυτά με αφορμή όπως αναφέρει με μια άσχετη σε σχέση με τον ίδιο διαφορά της ΒΦΛ με μέρος των εργαζομένων της. Με λίγα λόγια δηλώνει στην αγωγή του ότι δεν έχει καμία σχέση με τη ΒΦΛ.

Την Δευτέρα (25/1) το πρωί το σωματείο των εργαζόμενων στη ΒΦΛ εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης προς την ΟΕΧΒΕ. Σε αυτό μεταξύ άλλων αναφέρει: «5 χρόνια βιώνουμε τις πρακτικές του Λ. Λαυρεντιάδη.

Μας διώχνει και μας εκδικείται γιατί δεν υπογράψαμε τις απολύσεις μας. Οι εκπρόσωποι των εταιριών στις μεταξύ μας διαβουλεύσεις αναφέρονταν στο πρόσωπο του. Το σημερινό δ.σ. της ΒΦΛ είναι «κουρτίνα». Προσφύγαμε και δικαιωθήκαμε σε όλα τα δικαστήρια.

Η ΟΕΧΒΕ βάλλεται επειδή μας υπερασπίστηκε. Την ημέρα εκδίκασης της αγωγής στην Αθήνα θα είμαστε όλοι εκεί. Δίπλα στην ΟΕΧΒΕ». Ίδιου περιεχομένου ανακοινώσεις συμπαράστασης στην ΟΕΧΒΕ εξέδωσαν πρόσφατα σωματεία, εργατικά κέντρα απ΄όλη την Ελλάδα αλλά και η ΓΣΕΕ.

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης