• 18 Μαΐου 2024,

Το τελευταίο παιχνίδι στο Βόλο με τον Ολυμπιακό πριν 9 χρόνια (φωτογραφίες)

 Το τελευταίο παιχνίδι στο Βόλο με τον Ολυμπιακό πριν 9 χρόνια (φωτογραφίες)

Το τελευταίο παιχνίδι του ΑΟΚ στη Θεσσαλική πόλη με τον Ολυμπιακό είχε πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου του 2012. Για το πρωτάθλημα της Β` Εθνικής ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με 2-0.

Στο 4`ο Μπολάτι και στο 92`ο Γιενγκά ήταν οι σκόρερ του Ολυμπιακού ο οποίος έπαιξε από το 51`έπαιξε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γκότοβου. Προπονητής στον ΑΟΚ ήταν ο Κώστας Βασιλακάκης.

Η σύνθεση του Καβαλιώτικου συγκροτήματος ήταν στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν η ακόλουθη: Αποστολίδης, Γελαδάρης, Παγώνης, Τριποτσέρης, Μαραγκός, Ντιέ, Ενσαλίβα, Χλωρός, Ντος Σάντος 76` Κουμπρόγλου, Μοκάκε 62`Πλιάγκας, Ποσίνκοβιτς.

Ο ΑΟΚ έπαιξε στο Βόλο με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα της Σουπερ Λιγκ στις 28-11-2010. Στο 66`ο Καπετάνος είχε κάνει το 1-0 για τον Ολυμπιακό και στο 93` είχε ισοφαρίσει 1-1 ο Ονουάτσι. Προπονητής του ΑΟΚ ήταν ο Πολωνός Κάσπερτσακ.

Οι συνθέσεις στο ματς του 2010 ήταν οι ακόλουθες:

Ολυμπιακός Βόλου: Ρόκα, Σέλεζι, Ζαραδούκας, Σανκαρέ, Ντολεζάι, Ρίκκα, Καπετάνος, Ουμπίντες, Αλβάρεζ, Μόνχε, Μαρτίν.

Αλλαγές

60` Μπρέσκα στη θέση του Ρίκκα.

70` Σολάκης στη θέση του Μαρτίν.

77` Ρόκας στη θέση του Καπετάνου.

ΑΟΚ: Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Χργκόβιτς, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Ντιέ, Καρντόσο, Αμπντούν, Ονουάτσι, Βουτσίτσεβιτς, Ογκμπέτσε.

Αλλαγές

46` Ντικρόκ στη θέση του Βουτσίτσεβιτς.

68` Ναζλίδης στη θέση του Ογκμπέτσε.

81` Δρόσος στη θέση του Χργκόβιτς.

Την περίοδο 2008-2009 ο ΑΟΚ είχε φέρει 0-0 στην έδρα του Ολυμπιακού Βόλου ενώ εκείνη τη χρονιά είχε αφήσει τη Β` Εθνική για την Σουπερ Λιγκ. Χαρακτηριστικό ότι είχε αποβληθεί στο 82` ο Κατεργιαννάκης και τερματοφύλακας έπαιξε στα τελευταία λεπτά ο Λαζαρίδης που πήρε τη θέση του Ταραχούλσκι. Προπονητής του ΑΟΚ ήταν ο Παπακώστας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων εκείνο το απόγευμα:

Ολυμπιακός Βόλου: Βεζυρίδης, Ουαταρά, Αλβάρες, Πακάλτσης, Ιράλα, Γουσούλης 86` Στεφανής, Κοντέων, Ρομοντίνι, Παρόντι, Ιωάννου 78` Ιακωβάκης, Χανιώτης 85` Γιακάκογλου.

Πάγκος: Κολίτσι, Δήμας, Ασλανίδης, Λιόλιος

ΑΟΚ: Κατεργιαννάκης, Θεοδωρέλης, Μπάκοβιτς, Κατερίνης, Βουρεξάκης 62` Αλβες, Σαπάνης, Σουλτανίδης, Ταραχούλσκι 82` Λαζαρίδης, Τάτσης, Τσιμπλίδης 85` Αλεξάντροβιτς, Πετκάκης.

Πάγκος: Χατζηπαντελίδης, Μπάρμπας, Καγκιούζης, Γεωργίου.

Το καλοκαίρι του 2011 με απόφαση της  Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Σουπερ Λιγκ, οι δυο ομάδες υποβιβάστηκαν στο Περιφερειακό πρωτάθλημα. Ήταν μια απόφαση που ακόμη συζητιέται. Μετά βέβαια από ένα χρόνο στο Περιφερειακό η αδικία αποκαταστάθηκε εν μέρει και οι δυο ομάδες με απόφαση της αθλητικής ηγεσίας επέστρεψαν στη Β`Εθνική.

Πέρυσι το μεταξύ τους παιχνίδι στο Βόλο για το πρωτάθλημα της FL δεν πρόλαβε να γίνει αφού διεκόπη το πρωτάθλημα λόγω της πανδημίας. Στο «Ανθή Καραγιάννη» ο ΑΟΚ είχε κερδίσει στον Α`γύρο με σκορ 2-0 στις 22 Δεκεμβρίου του 2019.

Τα γκολ είχαν πετύχει ο Μαρκόπουλος και ο Μελισσόπουλος.

Γενικά υπάρχει μια πλούσια προϊστορία αφού οι δυο ομάδες έχουν μεγάλη ιστορία.

Διαβάστε επίσης