• 25 Απριλίου 2024,

Το ξενύχτησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

 Το ξενύχτησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Στη 1 τα ξημερώματα της Παρασκευής ολοκληρώθηκε βιαστικά, λόγω παρέλευσης του ωραρίου (συμπληρώθηκαν 6 ώρες συνεδρίασης), η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Φλυαρία, διαδικασία και ποικίλες υπερβολές δημιούργησαν το γνωστό κλίμα κούρασης και όχι ουσίας. Η συνεδρίαση έγινε με όλους τους παρόντες να φορούν χειρουργική μάσκα. Το μικρόφωνο άλλαζε χέρια μετά από χρήση αντισηπτικού. Αυτά κατ’ αρχήν αφού στην πορεία τα μέτρα πρόληψης χαλάρωσαν. Οι δημοτικοί σύμβουλοι ταλαιπωρήθηκαν από τη χειρουργική μάσκα κι έτσι συμφώνησαν οι συνεδριάσεις να ξαναγίνουν με τηλεδιάσκεψη. Με την δυνατότητα και τη διευκόλυνση έως 20 περίπου σύμβουλοι να μπορούν να είναι- στη τηλεδιάσκεψη- στη συνήθη αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημαρχείο. «Το πείραμα της δια ζώσης συνεδρίασης δεν ήταν πετυχημένο» δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Πεφάνης.

Άλλες ομόφωνα κι άλλες κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν οι προτάσεις της διοίκησης για τη στήριξη της εστίασης και της αγοράς γενικότερα. Υπήρξαν και άλλες προτάσεις της αντιπολίτευσης που δεν αποκλείεται να υλοποιηθούν στην πορεία. Ο Δήμος Καβάλας θα επανέλθει στο ζήτημα στήριξης της αγοράς το Φθινόπωρο, εξετάζοντας τα δεδομένα που θα ισχύουν τότε.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ασκήθηκε κριτική στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας (αλλά και στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου) επειδή: 1) Δεν αναφέρονται ως αποφάσεις του συμβουλίου όλα όσα συζητήθηκαν πρόσφατα κι έχουν σχέση με το προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Κάποιες εργαζόμενες του προγράμματος περίμεναν Δήμαρχο και δημοτικού συμβούλους στην είσοδο του κτιρίου της Δ. Βιβλιοθήκης. 2) Η συνεδρίαση χθες στην αίθουσα της Δ. Βιβλιοθήκης έπρεπε να γίνει μετά από σχετική απόφαση του συμβουλίου που όμως δεν υπήρχε 3) Δεν έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση του θέματος για την γενικότερη οικονομική κατάσταση του Δήμου. Είναι μια εκκρεμότητα προηγούμενης συνεδρίασης.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος σε υψηλούς τόνους άσκησε δριμεία προσωπική κριτική στον κ. Μουριάδη για το ταξίδι του στην Αθήνα. «Κάνετε τη ζωή σας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος. Τόσο ο κ. Μουριάδης όσο και η Δήμητρα Τσανάκα συζήτησαν αρκετά για τα αποτελέσματα του ταξιδιού στην Αθήνα κι ειδικότερα τη διαπραγμάτευση με την ΕΤΑΔ και τη δημιουργία δημοτικού λιμενικού γραφείου και για το λιμανάκι των Σφαγείων.

Διαβάστε επίσης