• 2 Μαΐου 2024,

«Το Υπόμνημα», του Θοδωρή Ιωσηφίδη: Γράφει η Μαρία Σαββίδου

 «Το Υπόμνημα», του Θοδωρή Ιωσηφίδη: Γράφει η Μαρία Σαββίδου

Στη συνέχεια των φετινών εκδηλώσεων του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, με χαρά περιμένουμε να δούμε “Το υπόμνημα”, το  θεατρικό έργο του “δικού μας παιδιού”, γιου αγαπημένων φίλων και αγαπημένου παλιού μαθητή μας, του Θοδωρή Ιωσηφίδη, του διακεκριμένου πιανίστα, όπως ως τώρα τον γνωρίζουμε, με πολλές εξαιρετικά επιτυχημένες εμφανίσεις, με ρεσιτάλ και συναυλίες, στην Αθήνα και σε άλλα μέρη της Ελλάδας και στο εξωτερικό όπου σπούδασε και, βεβαίως, στην πόλη μας.

Ο Θοδωρής, εκτός από εξαιρετικός πιανίστας, αναδεικνύεται και σε έναν πολλά υποσχόμενο θεατρικό συγγραφέα ήδη από το πρώτο του έργο, τα “Οικογενειακά δείπνα”, που τιμήθηκε με έπαινο από την Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Συγγραφής Θεατρικού έργου 2018.

“Το υπόμνημα” παρουσιάστηκε με επιτυχία, ως θεατρικό αναλόγιο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου, στο τέλος της διετούς παρακολούθησης από το συγγραφέα του σεμιναρίων στο 3ο Στούντιο Θεατρικής Συγγραφής του Εθνικού Θεάτρου. Το έργο θα παρουσιαστεί αύριο, στις 10 και μεθαύριο στις 11 Φεβρουαρίου και στην πόλη μας, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, από μια εξαιρετική ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών που επιλέχθηκαν να “ζωντανέψουν» το θεατρικό κείμενο επί σκηνής. Η ίδια ομάδα θα παρουσιάσει το Σάββατο, στον ίδιο χώρο, το έργο «ΟΝΟΡΙΟ, τα ανομήματα ενός εγκληματία» του Στέφανου Παπατρέχα, σκηνοθέτη και στα δύο έργα, μαζί με το Λάζαρο Βαρτάνη.

Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία- που δεν αμφιβάλλουμε ότι θα έχουν! – και καλή συνέχεια στην όμορφη δημιουργική τους πορεία!

Μαρία Σαββίδου

Φιλόλογος

Διαβάστε επίσης