Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διευκολύνει τα Λασπόλουτρα παραχωρώντας στη Δημωφέλεια παρακείμενο οικόπεδο

 Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διευκολύνει τα Λασπόλουτρα παραχωρώντας στη Δημωφέλεια παρακείμενο οικόπεδο

Περισσότερα από δύο χρόνια περίμενε η δημοτική επιχείρηση «Δημωφέλεια» να ικανοποιηθεί το αίτημά της προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το αίτημα διατυπώθηκε τον Ιανουάριο του 2018.

Η δημοτική επιχείρηση ζήτησε οικόπεδο της ιδιοκτησίας του δημοσίου που βρίσκεται πολύ κοντά στα Λασπόλουτρα. Από αυτό το οικόπεδο σκοπεύει να κάνει απόρριψη πυλού προκειμένου να διευκολυνθεί η λειτουργία των Λασπολουτρών και ειδικότερα οι λούσεις.

Μετά από δύο και πλέον χρόνια το Υπουργείο κάνει δεκτό το αίτημα της δημοτικής επιχείρησης και αφού επ αυτού γνωμοδότησαν θετικά:

Η αρχαιολογική υπηρεσία, η διεύθυνση δασών, η πολεοδομία, η αρμόδια υπηρεσία της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, το Υπουργείο Τουρισμού αλλά και το ΙΓΜΕ! Το οικόπεδο παραχωρείται δωρεάν στη «Δημωφέλεια» για τη χρήση του, βρίσκεται στο αγρόκτημα των Κρηνίδων και όπως αναφέρει η σχετική απόφαση του υπουργείου η παραχώρηση γίνεται για κοινωφελή σκοπό.

Η έκταση του οικοπέδου είναι πέντε στρέμματα. Μεταξύ άλλων η σχετική απόφαση αναφέρει τα ακόλουθα: «Με σκοπό την εκσκαφή και απόληψη του μητρικού πηλού που είναι απαραίτητος για την απρόσκοπτη λειτουργία του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων Ν. Καβάλας και την ποιοτική αναβάθμιση του ιαματικού πηλού για κοινωφελείς σκοπούς.

Η διάρκεια της παραχώρησης, ορίζεται σε είκοσι πέντε (25) έτη, με δυνατότητα παράτασης με ανώτατο όριο τα δέκα (10) έτη και αρχίζει από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσας απόφασης.

Το πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής, θα γίνει μεταξύ υπαλλήλου του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων Νομού Καβάλας του ΥΠ.Α.Α.Τ και εκπροσώπου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας με διακριτικό τίτλο «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» και θα κοινοποιηθεί στη Δ/νση Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας τουΥπ. Α.Α.Τ.

Ο παραχωρησιούχος υποχρεούται στην τήρηση των όρων παραχώρησης της χρήσης ακινήτου σύμφωνα με τα οριζόμενα και ιδίως:

α) να χρησιμοποιεί το ακίνητο για τη χρήση για την οποία του παραχωρήθηκε. Απαγορεύεται η εκμίσθωση, καθώς και η παραχώρηση της χρήσης καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε τρίτο πρόσωπο χωρίς την έγγραφη συναίνεσή μας.

β)Να κάνει καλή χρήση του ακινήτου. Απαγορεύεται η κατάληψη άλλων χώρων γύρω από το παραχωρούμενο ακίνητο και η τοποθέτηση σε αυτό μηχανημάτων, εύφλεκτων ή εκρηκτικών υλών ή αντικειμένων που μπορεί να βλάψουν το ακίνητο ή να ρυπαίνουν σοβαρά το περιβάλλον.

γ)Να καταβάλλει κάθε δαπάνη που βαρύνει το ακίνητο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Σε όλη τη διάρκεια της παραχώρησης της χρήσης, έχει την αποκλειστική ευθύνη συντήρησης και επισκευής ζημιών ή βλαβών του παραχωρούμενου ακινήτου.

Η διαδικασία της απόληψης του μητρικού πηλού να γίνεται με διάνοιξη μικρών εκσκαφών 2.00 x 2.00 μ. και βάθους 3.00 μ. και η αποκατάστασή του να γίνεται τμηματικά. Απόκλιση από την ανωτέρω μεθοδολογία σημαίνει την αυτόματη ανάκληση της απόφασης παραχώρησης.

Επιπροσθέτως, σε περίπτωση ανεύρεσης αρχαιοτήτων κατά τη διάρκεια των εργασιών, αυτές θα διακοπούν και ο παραχωρησιούχος υποχρεούται να ειδοποιήσει αμέσως την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας».

Διαβάστε επίσης