• 23 Απριλίου 2024,

Τοπική γιορτή το 5ο Kavala Night City Run

 Τοπική γιορτή το 5ο Kavala Night City Run

Μία περίπου εβδομάδα απέμεινε έως τη στιγμή που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της πόλης το 5ο Kavala Night City Run. Μια φιλόδοξη και μεγάλη διοργάνωση, που όπως είπε στην ΠΡΩΙΝΗ ο Γιάννης Προμούσας, επιθυμία των διοργανωτών είναι να γίνει τοπική γιορτή, μέσω της οποίας θα προβληθεί η πόλη της Καβάλας.

Φέτος θα πραγματοποιηθεί το πέμπτο κατά σειρά Kavala Night City Run με πρωτοβουλία της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας και τη συμπαράσταση του δήμου και του τμήματος τροχαίας Καβάλας. Στήριξη προσφέρουν πολλοί εθελοντές, υπηρεσίες και αρκετοί τοπικοί φορείς.

Σε σχέση με τις προηγούμενες διοργάνωσης, φέτος θα ισχύσουν αλλαγές. Ειδικότερα, ο αγώνας δρόμου οργανώνεται μία εβδομάδα αργότερα ενώ θα αρχίσει και μισή ώρα αργότερα. Οι αλλαγές υιοθετήθηκαν προκειμένου να διευκολυνθούν τα κυκλοφοριακά μέτρα της τροχαίας. Για παράδειγμα, αλλάζουν τα δρομολόγια των πλοίων κι έτσι η έναρξη του αγώνα δε θα συμπέσει με άφιξη κάποιου πλοίου στο λιμάνι. Η εκκίνηση στις 20:30 και όχι στις 20:00 σημαίνει και λιγότερη κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης.

Ο Γιάννης Προμούσας μας εξήγησε ότι τα δρώμενα στην κεντρική πλατεία θα αρχίσουν στις 6:30 το απόγευμα και ουσιαστικά η γιορτή θα τελειώσει τα μεσάνυχτα. Οι απονομές, που δε θα είναι λίγες, προγραμματίζεται να αρχίσουν στις 9:30 το βράδυ.

Η φετινή εκκίνηση θα είναι όντως διπλή, κάτι που είχε επιδιωχθεί και πέρσι αλλά τελικά δεν είχε πραγματοποιηθεί. Για τον αγώνα των δέκα χιλιομέτρων η εκκίνηση θα δοθεί στις 8:30 το απόγευμα του Σαββάτου 22 Σεπτεμβρίου και δέκα λεπτά αργότερα θα δοθεί η εκκίνηση για τον αγώνα των πέντε χιλιομέτρων.

Οι διοργανωτές μερίμνησαν προκειμένου φέτος θα προγραμματισθούν περισσότερα δρώμενα τόσο στην κεντρική πλατεία όσο και κατά μήκος της διαδρομής που θα ακολουθήσουν οι δρομείς. Επιπλέον, οι διοργανωτές διευκρινίζουν ότι φέτος ο σκοπός θα είναι φιλανθρωπικός. Θα ενισχυθεί ο αντικαρκινικός αγώνας. Μετά τη διοργάνωση θα ληφθεί απόφαση ώστε τα χρήματα να διατεθούν για την αγορά εξοπλισμού, που δεν αποκλείεται να ενισχύσει τη λειτουργία του Ογκολογικού Τμήματος στο νοσοκομείο Καβάλας. Σχετικές αποφάσεις θα λάβουν εγκαίρως οι διοργανωτές.

Οι συμμετοχές στο 5ο Kavala Night City Run είναι ήδη πολλές. Οι διοργανωτές παρακαλούν τους ενδιαφερόμενους να μην περιμένουν να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους την τελευταία στιγμή.

Διαβάστε επίσης