Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα …

 Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα …

Κανονικά θα έπρεπε σήμερα τα σχόλια μας να ξεκινήσουν απο την αποφασιστικότητα έως μανία τώρα της κυβέρνησης να κλείσει την δεύτερη αξιολόγηση και να πάει παρακάτω αλλα θα ξεκινήσουμε απο το καινούργιο τηλεοπτικό μουσικό διαγωνισμό RISING STAR που παίζει απο τον Αντ1 και είναι δύο , ίσως και τρία κλίκ πάνω απο το the voice.

Πέρα απο τα προχωρημένα σκηνικά και εφέ  που θυμίζουν ταινία του Τζέημς Μπόντ με Ντάνειλ Κρέγκ την διαφορά την μεγάλη διαφορά την κάνουν οι διαγωνιζόμενοι που είναι όλοι για δίσκο στην LYRA όπως θα λέγαμε πρίν απο 30 χρόνια.

Αναρωτιόμουνα μέχρι σήμερα γιατί στον διαγωνισμό του ALPHA το THE VOICE πηγαίνουν μόνο μπάζα και τώρα που άρχισε το RIZING STAR του Αντ1 το καταλάβα αφού όλη οι καλές φωνές επιλέξανε αυτό και αφήσανε τον κατιμά για τον ALPHA και το The VOICE.

Στο THE VOICE με το ζόρι να ξεχωρίσει κάποια φωνή ενώ στο RIZING  ο ένας είναι καλύτερος απο τον άλλο και πραγματικά η τελική επιλογή των ομάδων πολύ δύσκολη.

Είμαι σίγουρος οτι αυτό θα βγεί στα νούμερα τηλεθέασης των δύο παιχνιδιών με το THE VOICE να ολοκληρώνεται με συνοπτικές διαδικασίες.

Ακόμα και ο Σάκης που κάθεται στην μια απο τις τέσσερις καρέκλες δεν μπορεί να σώσει την παρτίδα.

Τώρα όσο αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων οι θεσμοί έχουν επιστρέψει απο χθες στην Αθήνα και σύμφωνα με τους δικούς μας όλοι θέλουν να κλείσει με επιτυχία η δεύτερη αξιολόγηση.

Η κυβέρνηση μάλιστα κάνει την εκτίμηση οτι αυτό θα γίνει χωρίς να χρειαστεί να υπογράψουν νέα μέτρα και οτι τελικά οι παράλογες απαιτήσεις του Σόϊμπλε δεν θα υιοθετηθούν απο το σύνολο των εταίρων.

Απο τις Βρυξέλες οι τόνοι είναι χαμηλοί και οι παροχές Τσίπρα θα εξεταστούν τα επόμενα 24ωρα.

Πάντως η κυβέρνηση βγάζει μια αισιοδοξία προε τα έξω οτι και η αξιολόγηση θα κλείσει και μέτρα άλλα δεν θα αναγκαστούμε να πάρουμε και οι εξαγγελίες Τσίπρα για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων δεν θα χαλάσουν την συμφωνία.

Με λίγα λόγια η ελληνική πλευρά μας περιγράφει το ιδανικότερο σενάριο που ελάχιστες φορές όμως έχουμε ζήσει στο παρελθόν σε ανάλογες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και πιστωτές μας.

Αν είναι να γίνουν έτσι τα πράγματα τότε προς τι αυτή η καθυστέρηση ;

Ο Τσακαλώτος μάλιστα έδωσε και μια συνέντευξη στο REUTERS και είπε χαρακτηριστικά οτι οι εταίροι θα πρέπει να βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους.

Τώρα ή νερό θα βάλουν ή ξύδι !

Θα δούμε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ εκτός απο κρύο μετά την Παρασκευή ο καιρός γίνεται και χιονιάς με άγριες διαθέσεις.

Λέτε μετά απο χρόνια να δούμε άσπρη μέρα και εδώ στην Καβάλα ;

Πάντως για λόγους ψυχολογίας δεν θα μας χαλούσε καθόλου ένα χιονάκι Χριστουγεννιάτικα.

Υπάρχουν και μερικοί συμπολίτες μας που διαμαρτύρονται για την εορταστική μουσική που παίζει απο τα ηχεία  ο Δήμος στο κέντρο της πόλης.

Θέλουν ελληνικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια και οχι εγγλέζικα.

Θυμίζω οτι τα ηχεία είχανε τοποθετηθεί την πρώτη θητεία του Εριφυλλίδη και αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια απο τότε βαράνε ακόμα μια χαρά .

Στην αντεπίθεση βγαίνει το ΔΝΤ δια στόματος Τόμσεν που δηλώνει οτι η πολιτική λιτότητας είναι επιλογή της κυβέρνησης του Τσίπρα που πήγε και συμφώνησε με τους Ευρωπαίους 3,5% πρωτογενές πλέονασμα όταν εμείς του λέγαμε να μην το κάνει γιατί αυτός ο στόχος θα ζορίσει περισσότερο τον έλληνα φορολογούμενο πολίτη.

Αυτή η στάση του ΔΝΤ δια μέσω των εκπροσώπων του όμως κρίνεται ύποπτη αφού αυτά περίπου είχανε πει και την εποχή του Αντώνη Σαμαρά.

Λέτε να υπήρχε και άλλη επιλογή για την Ελλάδα τότε προκειμένου να σωθεί η παρτίδα και να αποτραπεί η οικονομική κατάρρευση της χώρας ;

Σήμερα είναι εύκολα να λέμε διάφορα αλλά την ώρα των διαπραγματεύσεων το καλοκαίρι του 2015 όλοι λουφάζανε.

Έβλεπα προχθές στην τηλεόραση την Μελίνα Ασλανίδου την τραγουδίστρια και τρόμαξα να την γνωρίσω αφού έχει πρηστεί προκειμένου και αυτή να τεντώσει την επιδερμίδα της.

Τα μάγουλα της έχουν γίνει σαν τα μεγάλα φωτεινά ρόδια που έχει τοποθετήσει ο Δήμος Καβάλας στις πλατείες Καπνεργάτη και Ελευθερίας.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και ύπουλοι.

Είμαστε αισιόδοξοι και θέλουμε να πιστεύουμε οτι θα πάνε όλα καλά στο τέλος όπως λένε και οι φίλοι μας οι Ινδοί.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης