• 15 Μαΐου 2024,

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα …

 Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα …

Το χειρότερο απο όλα είναι οτι ο Σόϊμπλε και η παρέα του δεν παίρνουν τα μηνύματα απο τις υπόλοιπες χώρες – κράτη μέλη της Ε.Ε. και συνεχίζουν την πολιτική της λιτότητας σα να μην συμβαίνει τίποτα.

Διότι αυτό που οδήγησε σε BREXIT την Μεγάλη Βρετανια αυτό που οδήγησε στην παραίτηση του Ρέντζι στην Ιταλία είναι η πολιτική της σκληρής λιτότητας που αναγκάζει τους λαούς να ψάξουν να βρούνε αλλού τις λύσεις που δεν τους προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και μη νομίζετε οτι ο κακός της υπόθεσης είναι ο Σόϊμπλε μόνο.

Η Μέρκελ είναι ίδια και χειρότερη αλλιώς αν δεν ταιριάζανε δεν πρόκειται να συμπεθεριάζανε που λέει και ο λαός μας ο σοφός.

Απλά η Μέρκελ έχει βρεί τον Σόϊμπλε που δεν έχει πρόβλημα να κάνει την “βρώμικη” δουλειά και να γίνεται αυτός ο δυσάρεστος της υπόθεσης.

Αν ήθελε η Μέρκελ στην Ευρώπη μια άλλη πολιτική θα τον άλλαζε σε ένα βράδυ τον Σόϊμπλε να είστε σίγουροι.

Ο Σόϊμπλε ζήτησε για τα επόμενα δέκα χρόνια πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5 % προκειμένου να είμαστε μόνιμα με την πλάτη στον τοίχο και με μια θηλιά στο λαιμό.

Ηταν αναμενόμενο οτι δεν θα παίρναμε αυτά που θέλαμε απο το Eurogroup της Δευτέρας 5 του μήνα και πάμε για ένα έκτακτο ή τον Γενάρη αν δεν μας κάτσει το έκτατο.

Οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφωνήσαμε οτι υπάρχει πρόοδος τις μεταρρυθμίσιες που γίνονται στην Ελλάδα αλλά μέχρι εκεί.

Κουβέντα για το φονικό.

Διαπιστώσανε οτι είμαστε σε καλό δρόμο και μας ανανεώσανε το ραντεβού για το επόμενο Eurogroup όποτε αυτό και αν γίνει.

Για άλλη φορά δηλαδή βλέπετε οτι παρά τις  δικές μας επανειλημμένες εκκλήσεις για μείωση του χρέους τελικά γίνεται αυτό που θέλουν οι Γερμανοί αφού σε ότι αφορά  ατό το θέμα πάμε πιο πίσω.

Σίγουρα κάτι θα πάρει ο Τσίπρας απο όλη αυτή την ιστορία στην παρούσα φάση για να μπορέσει να σταθεί στο εσωτερικό της χώρας αφού η μείωση του χρέους αποτελεί για τον ίδιο ένα προσωπικό πολιτικό στοίχημα αλλα τίποτα το ιδιαίτερο το συγκλονιστικό που θα μπορέσει να επηρεάσει τις εξελίξεις προς το καλύτερο.

Απλά το παραμύθι που θα τρώμε απο εδώ και πέρα θα είναι πιο γλυκό.

Τέλος έχουν ξεκινήσει να ακούγονται και εκείνες οι φωνές που υποστηρίζουν οτι η κυβέρνηση πάει για άλλη μια φορά σε ευθεία σύγκρουση με τους δανειστές αφού η κυβέρνηση του Τσίπρα έχει δηλώσει πάρα πολλές φορές με έμφαση οτι δεν είναι διατεθειμένη να δεχτεί ούτε νέο μνημόνιο , ούτε νέα μέτρα μετά το 2018 που τελειώνει και το τρίτο μνημόνιο.

Ξηρό χειμώνα με πολλά κρύα βλέπουν τώρα τα τσακάλια της ΕΜΥ εδώ για την Ελλάδα και έτσι εγκαταλείπουμε τις αρχικές προβλέψεις για ένα υγρό χειμώνα.

Διότι τον Σεπτέμβρη οι περισσότεροι μιλούσαν για ένα χειμώνα με πολύ βροχή και ήπιες θερμοκρασίες.

Πάντως άλλο ένα κρίσιμο Eurogroup, αυτό της 5ης του Δεκέμβρη πέρασε στην ιστορία και αποδείχθηκε οτι μας την είχανε στημένη όλοι αφού μας την πέσανε απο παντού.

Στην συνεδρίαση της Δευτέρας που πέρασε μας στείλανε το μήνυμα οτι θα πρέπει, προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση να πάρουμε και άλλα μέτρα και να αρχίσουμε να συνηθίζουμε το πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5 % και μετά το 2018.

Αυτό σημαίνει οτι οι δανειστές θέλουν να μας δεσμεύσουν με νέα μέτρα ή με ένα νέο μνημόνιο και μετά το πέρας του 2018 που τελειώνει το πρόγραμμα.

Μάλιστα θέλουν να διατηρήσουν τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5 μέχρι και το 2020 με οτι αυτό συνεπάγεται για την  ελληνική οικονομία.

Σε αυτό έχει συμφωνήσει και το ΔΝΤ και για τον λόγο αυτό δεν θα το γλυτώσουμε εύκολα.

Να είστε σίγουροι οτι και αυτό το χάπι μέσα στον Γενάρη θα το καταπιεί ο Τσίπρας και μάλιστα χωρίς νερό.

Σε αντίθετη περίπτωση πάμε για τον επόμενο.

Το καραβάκι που στήθηκε σε πολύ ωραίο σημείο στο ομορφότερο μπαλκόνι της Καβάλας στο Φάληρο πέρα του ότι μπήκε σε ωραία θέση και σηκώθηκε ψηλά έχει καινούργια φωτάκια και το κυριότερο είναι οτι η ηλεκτροδότηση του γίνεται με τέτοιο επιμελή τρόπο έτσι ώστε δεν κρέμεται ούτε ένα καλώδιο όπως γινόταν μέχρι και χθες θυμίζοντας Χριστούγεννα στο Πακιστάν.

Το γράφω αυτό γιατί θέλουμε να γίνουμε Ευρωπαίοι και βάζουμε στις πλατείες μας διάφορες ηλεκτρονικές πινακίδες που ενημερώνουν τον κόσμο για διάφορα  όπως σε όλες τις μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις αλλά η ηλεκτροδότηση τους γίνεται με τέτοιο τσαπατσούλικο τρόπο που θυμίζει τριτοκοσμικό κράτος με καλώδια να κρέμονται απο πάνω ή να βγαίνουν απο το πλάι.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύπουλοι είναι και ύποπτοι.

Να έχετε καλή ψυχολογία , γιατί αυτό είναι το παν και να μην μασάτε.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης