Dark Mode Light Mode

Τούρκοι, Σέρβοι και … έλεγχοι στη Θάσο!

Ο Τάσος Μπίλιας σχολίασε την τουριστική κίνηση στη Θάσο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Είναι επαγγελματίας του τουρισμού, εκλεγμένος στο διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου. Και πρόεδρος των επαγγελματιών- καταστηματαρχών στο Λιμένα. Σχολίασε θετικά την αύξηση φέτος και των Τούρκων και των Σέρβων τουριστών. Σχολίασε τους ελέγχους που γίνονται συχνά στις επιχειρήσεις. Ο κ. Μπίλιας αναφέρθηκε σε υπερβολή από πλευράς των ελέγχων και συμπλήρωσε: « Εμείς που δεχόμαστε όλους αυτούς τους ελέγχους απ’ όλες τις υπηρεσίες κτλ, ζητάμε να γίνονται γνωστά τα αποτελέσματα των ελέγχων. Γιατί έτσι θα φανεί ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι νόμιμες, λειτουργούν νόμιμα. Άρα οι τόσοι πολλοί έλεγχοι δεν χρειάζονται».

Η συνέντευξη Τάσου Μπίλια

Ερ: Πως ήταν τα πράγματα το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουλίου; Και το Λιμένα και για τη Θάσο γενικά;

Απ: Είχε αρκετή κίνηση, ήρθε αρκετός κόσμος. Από εκεί και πέρα μας τα χαλάει λίγο ο καιρός.  Έχουμε αρκετά μπουρίνια, ειδικά στο Λιμένα. Κάθε βράδυ έχουμε αυτό το ψιλόβροχο. Την ώρα που εκδηλώνεται η κακοκαιρία, προκαλεί αναστάτωση τόσο στην εστίαση όσο και στα εμπορικά και τουριστικά  καταστήματα. Είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Είναι ασταθές καιρικά το καλοκαίρι απ’ όλες τις απόψεις.

Ερ: Οι Βούλγαροι και οι Ρουμάνοι είναι πρώτοι στις αφίξεις ή τους έφτασαν οι Τούρκοι;

Απ: Οι Τούρκοι έχουν ανέβει πάρα πολύ. Αυτός είναι ένας απρόοπτος τουριστικός κανόνας. Έχει αυξηθεί πάρα πολύ η κίνηση από την Τουρκία. Πιο πολύ Τούρκοι από την Κωνσταντινούπολη. Ξοδεύουν χρήματα γιατί για αυτούς είναι πιο φτηνά. Ιδίως το αλκοόλ που πίνουν.

Ερ: Είναι μια αλλαγή που δεν την περίμενε κανείς. Καλοκαίρι με καλοκαίρι οι Τούρκοι είναι περισσότεροι στη Θάσο. Αυτό είναι ένα καλό νέο.

Απ: Εάν η Βόρεια Ελλάδα εκμεταλλευτεί τη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή πόλη που είναι και κοντά της, τη Κωνσταντινούπολη, τότε τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα. Πρέπει να βρούμε μια διαφορετική πολιτική, ειδικά στον τουρισμό. Να έρχονται οι Τούρκοι και να μένουν εδώ περισσότερες μέρες. Οι άνθρωποι πληρώνουν και βίζα για να έρθουν. Επίσης, έχουμε και πολλούς Σέρβους. Στο Λιμένα έχει πάρα πολλούς Σέρβους. Στο Λιμένα, στο λιμανάκι έχει μεγαλύτερη κίνηση από Σέρβους.

Ερ: Οι Σέρβοι ξοδεύουν;

Απ: Όχι τόσο πολύ γιατί έχουν μεγάλη διάρκεια διακοπών. Έρχονται για 10 με 12 μέρες. Οι περισσότεροι έρχονται με οργανωμένα τουριστικά γραφεία.  

Προηγούμενο άρθρο

Ξεφρενό γλέντι στο Αγίασμα Καβάλας με τον Γιάννη Καψάλη και κορυφαία ονόματα της δημοτικής μουσικής

Επόμενο άρθρο

Δύο συνεδριάσεις με αρκετές απουσίες