• 9 Μαΐου 2024,

Τρεις βραδιές θέατρο στην Ελευθερούπολη

 Τρεις βραδιές θέατρο στην Ελευθερούπολη

Το τριήμερο Παρασκευή- Σάββατο- Κυριακή (8 έως 10 Νοέμβρη) παρουσιάζεται στο Αμφιθέατρο του δημαρχείου της Ελευθερούπολης η θεατρική παράσταση με τον τίτλο «Σκασμός Τιμολέων». Η μεγάλη ομάδα του συλλόγου «Το Πράβι» δούλεψε εντατικά, εθελοντικά κι έφθασε σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Την ευθύνη της σκηνοθεσίας της παράστασης έχει η κ. Στέλλα Φουρναράκη. Από τη συζήτηση μαζί της προκύπτουν οι σχετικές πληροφορίες:

Ερώτηση: Ας μιλήσουμε για αυτό που προετοιμάζεται να παρουσιαστεί στην Ελευθερούπολη στο τέλος της εβδομάδας…

Απάντηση: Πρόκειται για τον μουσικοχορευτικό σύλλογο «Το Πράβι», στον οποίο εδώ και 5 χρόνια έχει δημιουργηθεί το θεατρικό ερασιτεχνικό τμήμα ενηλίκων που ονομάζεται «Ακροβάτες της Ζωής». Παρουσιάζουμε σχεδόν κάθε χρόνο μια θεατρική παράσταση. Έτσι και φέτος έχουμε ετοιμάσει την θεατρική παράσταση «Σκασμός Τιμολέων». Το έργο είναι μια διασκευή στο έργο «Ράους» των Παπαθανασίου – Ρέππα. Είναι μια σπαρταριστή κωμωδία πολύ γνωστή. Θα την παρουσιάσουμε το τριήμερο 8-9-10 Νοέμβρη, 20.30 στο αμφιθέατρο της Ελευθερουπόλεως.

Ερώτηση: Πόσοι άνθρωποι εμπλέκονται στην προσπάθεια;

Απάντηση: Εμφανίζονται 10 ηθοποιοί επί σκηνής αλλά βοηθούν οι άνθρωποι του συλλόγου αλλά και άλλοι. Υπάρχουν επίσης φροντιστές, ηχολήπτες κτλ.

Ερώτηση: Είστε μια μεγάλη ομάδα…

Απάντηση: Ναι, αυτό είναι αλήθεια.

Ερώτηση: Πως διαλέξατε αυτό το έργο;

Απάντηση: Το έργο που επιλέγουμε κάθε χρόνο είναι μια απόφαση κοινή της ομάδας. Δηλαδή μαζευόμαστε. Διαβάζουμε διάφορα έργα και καταλήγουμε σε αυτό που αρέσει περισσότερο, σε αυτό που ταιριάζει περισσότερο στην ομάδα. Η απόφαση θα έλεγα ότι περισσότερο είναι απόφαση των ηθοποιών που συμμετέχουν. Οι «Ακροβάτες της Ζωής» προτιμούν τις κωμωδίες. Θεωρούν ότι το κοινό στην Ελευθερούπολη περισσότερο ευχαριστιέται κωμωδίες. Οπότε τα περισσότερα έργα μας είναι κωμωδίες.

Ερώτηση: Το κείμενο είναι πρόσφατο. Σύγχρονο.

Απάντηση: Είναι επίκαιρο και απλό. Ο λόγος του είναι απλός. Είναι ένα πολύ δύσκολο κείμενο γιατί είναι πολύ γρήγορο. Είναι πολύ ατακαριστό. Στο μεγαλύτερο μέρος του οι ηθοποιοί είναι όλοι επί σκηνής κι αυτό δημιούργησε δυσκολίες.

Ερώτηση: Η δική σας δουλειά ήταν εύκολη ή δύσκολη;

Απάντηση: Μπορώ να πω ότι φέτος ήταν πολύ δύσκολη. Έπρεπε στις πρόβες όλες να είναι παρόντες όλοι οι ηθοποιοί. Αυτό εκ των πραγμάτων είναι απαγορευτικό αφού όλοι έχουμε τις υποχρεώσεις μας. Ειδικά όταν φθάνουμε στο τέλος που οι πρόβες είναι πιο εντατικές εκεί πρέπει το έργο να μπει σε προτεραιότητα κι άλλα –βασικά πράγματα- να πάνε πιο πίσω… Χρειάζονται θυσίες.

Ερώτηση: Το τελικό αποτέλεσμα σας ικανοποιεί;

Απάντηση: Αυτό που με χαροποιεί περισσότερο είναι ότι όλοι οι ηθοποιοί αλλά κι εγώ ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε. Αυτή είναι η ουσία στο ερασιτεχνικό θέατρο. Είμαστε άνθρωποι που ασχολούμαστε ερασιτεχνικά και πάνω απ’ όλα πρέπει να περνάμε καλά. Είμαι ευχαριστημένη γιατί είμαστε πολύ καλά μεταξύ μας. Είμαστε μια πολύ ωραία ομάδα, πολύ αγαπημένη. Όλα αυτά είναι βασικά για να φθάσουμε σε ένα αποτέλεσμα που θέλουμε όλοι μας. Ναι λοιπόν, είμαι ευχαριστημένη.

Ερώτηση: Η παράσταση θα παιχθεί μόνο στην Ελευθερούπολη;

Απάντηση: Η παράσταση έχει φτιαχτεί για να παιχθεί στην Ελευθερούπολη, στο Αμφιθέατρο. Θα γίνει μία ακόμη παράσταση στη Δράμα το Σάββατο 16 Νοέμβρη. Δεν έχουμε τη δυνατότητα πολλών παραστάσεων γιατί όλοι έχουμε πάρα πολλές υποχρεώσεις.

 

Διαβάστε επίσης