«Trio Lumpen – Η Φράουλα» στο Φρούριο της Καβάλας, την Πέμπτη 30/6 στις 21:00

 «Trio Lumpen – Η Φράουλα» στο Φρούριο της Καβάλας, την Πέμπτη 30/6 στις 21:00

Σε κείμενο και σκηνοθεσία Γιώργου Τσαγκαράκη


Τα Σωματεία Πετρελαίων, Λιπασμάτων, ιδιωτικών υπαλλήλων, επισιτισμού, οικοδομών, συνταξιούχων ΙΚΑ και συνταξιούχων Δημοσίου, παίρνουμε την πρωτοβουλία να φέρουμε στην πόλη μας ένα έργο που θεωρούμε ότι πρέπει να παρακολουθήσουν όλοι! Η τέχνη και ο πολιτισμός για εμάς είναι δικαίωμα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμενων, των άνεργων, των μαθητών, των φοιτητών. Η τέχνη μας εμπνέει και μας διδάσκει!

Το έργο « Lumpen -η φράουλα» είναι μια στρατευμένη πολιτική κωμωδία, λαϊκού θέατρου, που μιλάει για το αδιέξοδο του σημερινού συστήματος, την εκμετάλλευση, τη φρίκη του πολέμου και την ανατροπή της σημερινής κοινωνίας ως την μόνη διέξοδο ώστε να ζήσει ο λαός ένα καλύτερο αύριο.

Στα χρόνια της πανδημίας, όπου το παρόν προσομοιάζει σε απώτερο μέλλον, όπου ο πόλεμος προκύπτει πάλι σαν φυσικό φαινόμενο και το «τέλος της ιστορίας» προβάλλει την ανάγκη για την αρχή μιας άλλης, τρία lumpen στοιχεία προσπαθούν να επιβιώσουν στριμωγμένα στις αντιθέσεις του συστήματος.

Οι δύο πουλάνε την ψυχή τους για τη φρούδα ελπίδα της «καβάτζας». Μεθάνε με το ελληνικό «αμερικάνικο όνειρο» που φοράει φουστανέλα και καπέλο “Uncle Sam”  και πιστεύουν πως τους περιμένει με ανοιχτές αγκάλες «αρκεί την κρίσιμη στιγμή να μην κωλώσουν». Ζητιάνοι, μέλη του παρακράτους, πιστοί υπήκοοι ενός μυστήριου αφεντικού και έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να διατηρήσει  τη πορεία του το σάπιο καράβι της εξουσίας.

Μαζί τους σέρνουν έναν κατ’ επιλογή μουγκό. Έναν άλαλο πνευστό, που δίνει το σκοπό, κρατάει τον ρυθμό και παραμένει πιστός τους ακόλουθος μέχρι το τέλος της «προϊστορίας».

Τρία lumpen στοιχεία, διασκεδάζοντας το τέλμα της ζωής τους, «συνθέτουν» μια σκληρή πολιτική κωμωδία με γκροτέσκο στοιχεία, που διαπραγματεύεται τη φύση του συστήματος, το χαρακτήρα του πολέμου και την αέναη τάση της ανθρωπότητας προς τα μπρος.

Συντελεστές

Πρωτότυπο κείμενο: Γιώργος Τσαγκαράκης

Σκηνοθεσία: Γιώργος Τσαγκαράκης

Μουσική: Δημήτρης Κουφαλάκος

Σχεδιασμός ήχου: Γιώργος Θεοφάνους

Σκηνικά / Κοστούμια: Σοφία Καρακάση

Επιμέλεια κίνησης: Βαγγελιώ Κυριαζίδου

Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιώργος Ζιώγαλας

Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Ζιώγαλας

Φωτογραφίες / Video: Άκης Βαλεργάκης

Γραφιστικά: Αριάδνη Μιχαηλάρη

Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη

Υπεύθυνη Παραγωγής: Νατάσσα Μουσάδη

 

Παίζουν: Δημήτρης Κουφαλάκος, Φώτης Λαζάρου, Γιώργος Τσαγκαράκης

Συμμετέχουν: Δημήτρης Αντωνιάδης, Σπύρος Κοντορίζος, Δημοσθένης Ξυλαρδιστός (Ηχογραφημένες φωνές) & Θανάσης Χουλιαράς (Τραγούδι)

 

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης