Tρίτη και 13 ….

 Tρίτη και 13 ….

Τρίτη και 13 σήμερα και όσοι είστε προληπτικοί κάντε τον σταυρό σας πριν βγείτε απο το σπίτι.

Υπάρχουν άνθρωποι που οχι μόνο τα πιστεύουν όλα αυτά αλλά και τα φοβούνται.

Βέβαια για την χώρα μας απο το 2010 και μετά είναι κάθε μέρα Τρίτη και 13 αφού δεν μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι.

Τώρα είμαστε σε μια φάση που ψάχνουμε να δούμε τι θα γίνει την επόμενη μέρα των εξαγγελιών Τσίπρα για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων.

Το ερώτημα είναι αν τελικά το φάγανε το χάπι οι δανειστές ή μας την έχουμε πάλι στημένη και με την πρώτη ευκαιρία θα μας τουφεκίσουν.

Μια καινούργια  Κουρδική οργάνωση που αγωνίζεται και αυτή για την απελευθέρωση του Κουρδιστάν ανέλαβε την ευθύνη για την διπλή βοβμιστική επίθεση που προκάλεσε νέο αιματοκύλισμα στην γειτονική Τουρκία.

Διότι ο Ερντογάν εκτός απο τα γεράκια του Τζιχάντ έχει να αντιμετωπίσει και τα γεράκια των Κούρδων που έρχονται απο το παρελθόν αφού κρατάει χρόνια αυτή η … κολώνια !

Μετά τις παροχές στο εσωτερικό της χώρας ο Τσίπρας ξεκινάει ένα νέο γύρο επαφών με τους δανειστές αφού θέλει να κλείσει και η δεύτερη αξιολόγηση για να αρχίσουν να έρχονται τα καλύτερα με αρχή την ένταξη της χώρας μας στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωση της ΕΚΤ.

Εχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα υποδεχτεί τον Αλέξη Τσίπρα , ιδιαίτερα μετά τις εξαγγελίες της Παρασκευής η Μέρκελ η οποία μέσω των εκπροσώπων της δήλωσε οτι οι παροχές Τσίπρα στους χαμηλοσυνταξιούχους ήταν χωρίς την συνεννόηση με τους δανειστές.

Ο Τσίπρας έχει στο πρόγραμμα εκτός απο την Μέρκελ να συναντήσει και τον Ολάντ που έχει αποδειχθεί ένας (αν οχι μοναδικός) απο τους ισχυρότερους υποστηρικτές μας σε αυτή την διαρκή Ευρωπαϊκή αναμέτρηση με τους εταίρους.

Είχαμε και τον Ρέντζι κοντά μας αλλά και αυτόν τον έφαγαν τα δημοψηφίσματα.

Μετά το δημοψήφισμα στην Μεγάλη Βρετανία που έφαγε τον Ντέϊβιντ Κάμερον ήρθε το δημοψήφισμα που έφαγε τον Ιταλό πρωθυπουργό Ρέντζι και αναμένουμε το επόμενο θύμα των δημοψηφισμάτων.

Πάντως είναι γεγονός οτι η Ελλάδα παραμένει μόνη απέναντι στο σύνολο των εταίρων που είναι παράλληλα  δανειστές και πιστωτές μας.

Για αυτό και χάνουμε απο τα αποδυτήρια οποιαδήποτε αναμέτρηση στο Eurogroup.

Απο την εποχή του Καστερλόριζου με τον Γιωργάκη την άνοιξη του 2010 να μας ρίχνει στην αγκαλιά του Ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης η Ελλάδα είναι απελπιστικά μόνη και κάθε φορά καλείται να παλέψει με τους υπόλοιπα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετά την αποχώρηση και του Χάρη Παππά αναμένονται και άλλες αποχωρήσεις απο την ομάδα παικτών που δεν μπορούν να βοηθήσουν αγωνιστικά την ομάδα και φεύγουν σύμφωνα και με τον προπονητή Άγγελο Διγκόζη.

Το 2017 θα βρεί την ομάδα μας με ένα εντελώς διαφορετικό ρόστερ σε σχέση με αυτό των πρώτων αγωνιστικών.

Είναι γεγονός οτι με τις κινήσεις αυτές φαίνεται οτι  έχουμε πάρει όλοι απόφαση οτι χάθηκε άλλη μια χρονιά για τον ΑΟΚ που θα πρέπει απο τώρα να κοιτάξει την επόμενη αποφεύγοντας τα λάθη των προηγούμενων ετών που μας βγάζουν πολύ νωρίς εκτός διεκδίκησης της πρώτης θέσης που οδηγεί στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Λοιπόν αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και ύπουλοι.

Είμαστε αισιόδοξοι οτι θα πάμε καλύτερα και οτι τα καλύτερα είναι μπροστά μας αλλά μέχρι τότε υπομονή.

Χιόνια δίνει προς το τέλος της εβδομάδας η ΕΜΥ εδώ για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Το νού σας ….

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης