• 29 Μαρτίου 2024,

Τσέντομιρ Ίλιτς: «Δεξαμενή για το Βόλεϊ η ομάδα του Αμυγδαλεώνα» 

 Τσέντομιρ Ίλιτς: «Δεξαμενή για το Βόλεϊ η ομάδα του Αμυγδαλεώνα» 

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε ο προπονητής Βόλεϊ του Αμυγδαλεώνα Τσέντομιρ Ίλιτς.

Μίλησε για την πορεία της ομάδας του στο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΡΘ αλλά και την προοπτικές που  υπάρχουν σε βάθος χρόνου. Ακόμη για τη φετινή δική του προσπάθεια που ήταν εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες χρονιές οι οποίες είχαν να κάνουν  επαγγελματικές ομάδες του Βόλεϊ σε υψηλότερο επίπεδο.


Αναλυτικά.

Ερ:  Πώς ήταν η πορεία του Αμυγδαλεώνα τη σεζόν που πέρασε και αν μείνατε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των κοριτσιών;

Απ: Η πορεία της ομάδας του Αμυγδαλεώνα ήταν αξιόλογη και όσο αφορά εμένα κλείνει με θετικό πρόσημο. Οι αθλήτριες μου καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ανταποκρίθηκαν με συνέπεια και υπευθυνότητα σε όλες τις απαιτήσεις μου τόσο εντός όσο και εκτός του γηπέδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα των κορασίδων είχε πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις καθώς συμμετείχε σε τρία πρωταθλήματα (Κ18, Κ20, Β` Γυναικών) έτσι οι αθλήτριες είχαν την ευκαιρία να παίξουν πολλά και δυνατά παιχνίδια τα οποία τους βοήθησαν να έχουν μία αρκετή καλή εξέλιξη στο τεχνικό, τακτικό κομμάτι αλλά κυρίως, αυτό που θεωρώ και το πιο σημαντικό στην όλη διαδικασία να ωριμάσουν αθλητικά.

Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι στο αγωνιστικό κομμάτι έπαιξαν δυναμικό, θεαματικό, και ελεύθερο βόλεϊ και κατά την άποψή μου το πιο ανταγωνιστικό της κατηγορίας καθώς κατάφεραν να αντιμετωπίσουν ισότιμα όλους τους αντιπάλους.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφερθώ και στο τμήμα των παγκορασίδων όσον αφορά αυτή την ομάδα που είναι ένα τμήμα ομοιογενές βασικός μου στόχος ήταν να αντιληφθούν οι αθλήτριες ότι το βόλεϊ είναι ένα παιχνίδι, το παίζουν για να διασκεδάζουν ενώ μέσα από αυτό μπορούν να βρουν τον εαυτό τους μέσα σε ένα σύνολο.

Ερ: Υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον;

Απ: Ο αθλητικός όμιλος Αμυγδαλεώνα έχει πολλά παιδιά στις ακαδημίες του και έτσι υπάρχει μία δεξαμενή από την οποία θα στελεχωθούν μελλοντικά τα αγωνιστικά μας τμήματα.

Ένας ακόμα πολύ σημαντικός παράγοντας είναι η ανακατασκευή του γηπέδου μας η οποία προχωράει με γρήγορους ρυθμούς και θα θέσει τον σύλλογο σε μία καινούργια τροχιά με αυτό τον τρόπο θεωρώ ότι ο ΑΟΑ  θα αναδειχθεί σε μία νέα  δύναμη  του Βόλεϊ στην περιοχή.

Ερ: Μπορεί ο ΑΟΑ σε κάποια στιγμή να αγωνιστεί στην Α2 κατηγορία;

Απ:  Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο ΑΟΑ μπορεί να συμμετέχει στην Α2 σε βάθος χρόνου. Απλά το ερώτημα είναι γιατί και με ποιο σκοπό; Προς το παρόν ο στόχος μου είναι να αλλάξουμε  τη φιλοσοφία του συλλόγου και τον τρόπο που βλέπουμε το βόλεϊ .

Έχοντας  συμμετάσχει ως προπονητής αλλά και ως παίκτης  σε ομάδες επαγγελματικές η επιθυμία μου είναι να περάσω στις αθλήτριες την σωστή νοοτροπία σε σχέση με το βόλεϊ και αυτό θα το  καθορίσει το σημείο στο οποίο θα φτάσει η ομάδα στο μέλλον.

Τo σίγουρο είναι ότι αν φτάσουμε κάποια στιγμή σε αυτό το επίπεδο η ομάδα θα στελεχώνεται από τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής μας τα οποία οφείλω να αναφέρω ότι είναι πολύ ταλαντούχα. Είναι σημαντικό ότι έχω άριστες σχέσεις με όλους τους ομοσπονδιακούς προπονητές  και φυσικά θα είναι πολύ καλό οι νέες αθλήτριες της ομάδας μας να συμμετέχουν στα κλιμάκια και να παίρνουν μέρος στις Εθνικές ομάδες.

Ερ: Στο ανδρικό Βόλεϊ έπαιξες με τον ΑΟΚ, τι συμπεράσματα έβγαλες και τι πρέπει να αλλάξει;

Απ: Μου ζητήθηκε από τους υπεύθυνους της ανδρικής ομάδας του ΑΟΚ να την συνδράμω στο αγωνιστικό κομμάτι και έτσι αποδέχτηκα την πρόταση που μου έγινε θεωρώντας ότι μπορώ να βοηθήσω παρά το γεγονός ότι έχω αποσυρθεί από την ενεργό δράση εδώ και δύο χρόνια.

Κατά την γνώμη μου η ανδρική ομάδα βόλεϊ έχει δυνατότητες, αλλά αυτό που με προβληματίζει είναι το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλο χάσμα ανάμεσα στις ηλικίες των παικτών όπως επίσης η έλλειψη ενός τμημάτων υποδομής από το οποία θα μπορούν νέοι αθλητές να φοράνε μελλοντικά την φανέλα της ομάδας.

Ερ: Τελικά ήταν κάτι που ικανοποίησε τον Τσέντομιρ αφού έφυγε από τις επαγγελματικές κατηγορίες για να εργαστεί σε μια ομάδα με πολλά νέα κορίτσια;

Απ: Προσωπικά πιστεύω ότι ένας προπονητής στην αφετηρία του πρέπει να έχει ενασχόληση με τις μικρές ηλικίες. Η πρόταση του ΑΟΑ ήταν μία πρόκληση για μένα διότι μου έδωσε την δυνατότητα να δουλέψω με νεαρά κορίτσια και να συμμετάσχω και στην διαδικασία παιδαγώγησης των παιδιών πράγμα πολύ σημαντικό για μένα.

Φτάνοντας στο τέλος της σεζόν νιώθω ενθουσιασμένος με την επιλογή μου και πολύ ικανοποιημένος διότι είδα την εξέλιξη των παιδιών αυτών όχι μόνο όσον αφορά στον αγωνιστικό τομέα.

Διαβάστε επίσης