• 20 Μαΐου 2024,

Τσίπρας- Κουρουμπλής είναι πιθανό να επισκεφθούν την Καβάλα τη Δευτέρα

 Τσίπρας- Κουρουμπλής είναι πιθανό να επισκεφθούν την Καβάλα τη Δευτέρα

8 περίπου μήνες μετά την προηγούμενη επίσκεψη του στην Καβάλα (όταν ανακοίνωσε παραχώρηση χερσαίας ζώνης του κεντρικού λιμανιού στο Δήμο) ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής ετοιμάζεται να μας επισκεφθεί πάλι. Αφορμή το συνέδριο της Κυβέρνηση στη Κομοτηνή. Κατά τις πρώτες πληροφορίες η επίσκεψη Κουρουμπλή ετοιμάζεται να γίνει τη Δευτέρα το πρωί. Ο βουλευτής Κώστας Μορφίδης που επιβεβαίωσε την πληροφορία, δεν απέκλεισε την ίδια μέρα να μας επισκεφθεί και ο Πρωθυπουργός!

Η Δήμαρχος Καβάλας αναχωρεί αύριο για τη Γερμανία κι επιστρέφει το βράδυ της Κυριακής. Θα είναι εδώ τη Δευτέρα για να υποδεχθεί και να συναντήσει τους κυβερνητικούς παράγοντες.

Στο πρόγραμμα η επίσκεψη Τσίπρα στην Π.Ε. Καβάλας

Ο βουλευτής Καβάλας Κώστας Μορφίδης έλαβε μέρος σε σύσκεψη προετοιμασίας του κυβερνητικού συνεδρίου που πραγματοποιείται το διήμερο Δευτέρας και Τρίτης στην Κομοτηνή. Η σύσκεψη έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας στην Αθήνα με τη συμμετοχή του κ. Βερναρδάκη και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Εχθές ο Κώστας Μορφίδης ανακοίνωσε ορισμένες πρώτες λεπτομέρειες για το διήμερο συνέδριο στην Κομοτηνή και για το παράλληλο πρόγραμμα όχι μόνο του πρωθυπουργού αλλά και των υπουργών. Σύμφωνα με τον Κώστα Μορφίδη, στη σύσκεψη της περασμένης Δευτέρας οριστικοποιήθηκε το τελικό πρόγραμμα του συνεδρίου, που θα αρχίσει το μεσημέρι της Δευτέρας και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Τρίτης.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει το απόγευμα της Τρίτης, αφού νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας και το πρωί της Τρίτης θα έχουν εξετασθεί τέσσερις θεματικές ενότητες. Βάσει του σχεδιασμού, ο πρωθυπουργός καθ’ οδών προς την Κομοτηνή αναμένεται να επισκεφθεί τη Δράμα και την Καβάλα. Εάν ο πρωθυπουργός επισκεφθεί την Καβάλα, είπε ο κ. Μορφίδης, αυτό μάλλον θα συμβεί το πρωί έως το μεσημέρι της Τρίτης.

Ερωτώμενος ο κ. Μορφίδης αναφορικά με την επίλυση του προβλήματος της ΒΦΛ, δήλωσε: «Ακούω πολλά. Από την πλευρά της κυβέρνησης, ότι νεότερο υπάρχει θα ανακοινωθεί στο συνέδριο». Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας επιβεβαίωσε ότι στη διάρκεια του συνεδρίου θα υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις, ευχάριστες όπως άφησε να εννοηθεί, σχετικά με θέματα αναβάθμισης και έργων στα λιμάνια της περιφερειακής ενότητας, καθώς και για το περίφημο σχέδιο της σιδηροδρομικής Εγνατίας. Αναφορικά με ενδεχόμενες επισκέψεις υπουργών στην Καβάλα, είτε πριν την έναρξη είτε μετά το πέρας του συνεδρίου, ο κ. Μορφίδης παραδέχθηκε πως κάτι τέτοιο είναι πιθανό, με ακόμη πιθανότερη την επίσκεψη του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

 

******

 

Διαβάστε επίσης