• 19 Απριλίου 2024,

Βαγγέλης Καρατσιομπάνης: «Τεράστια πρόκληση… ο Ολυμπιακός»

 Βαγγέλης Καρατσιομπάνης: «Τεράστια πρόκληση… ο Ολυμπιακός»

Στην Αθλητική Πρωινή μίλησε ο προπονητής των Πανθήρων Βαγγέλης Καρατσιομπάνης για το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας του ενόψει του πρώτου επίσημου αγώνα Κυπέλλου με την Νίκη Βόλου την Κυριακή που μας έρχεται.

Επίσης αναφέρθηκε και στο πρωτάθλημα της Α2 γυναικών , στο οποίο θα λάβει μέρος για πρώτη φορά στην ιστορία του το Καβαλιώτικο συγκρότημα.

Ερ: Σε τι βαθμό ετοιμότητας βρίσκονται οι Πάνθηρες ενόψει του πρώτου επίσημου αγώνα που είναι την Κυριακή για το θεσμό του Κυπέλλου;

Απ: Εχουμε προετοιμαστεί αρκετά καλά. Μπαίνουμε στην 6η εβδομάδα προετοιμασίας.

Οι παίκτριες προπονούνται όλες μαζί από την πρώτη μέρα εντατικά. Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι 80% για να παίξουμε το πρώτο επίσημο. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο 100%.

Ερ: Είναι ένας στόχος το Κύπελλο;

Απ: Σίγουρα είναι μια μεγάλη πρόκληση. Είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί η ομάδα στο Κύπελλο Ελλάδας. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε και το γεγονός ότι παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε να κερδίσουμε αυτό το ματς για λόγους ψυχολογίας.

Επίσης γιατί μετά ακολουθεί ξανά εντός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό.

Ερ: Οπότε υπάρχει ένα μεγάλο κίνητρο που λέγεται Ολυμπιακός;

Απ: Υπάρχει τεράστιο κίνητρο. Υπάρχει θέληση απ` όλους μας να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και για αυτό το λόγο αλλά και για πολλούς άλλους λόγους.  Θα είναι διαφήμιση για την πόλη και την ομάδα, αυτό το πράγμα.

Ερ: Για σένα η Α2 γυναικών  δεν είναι κάτι το άγνωστο αλλά οι Πάνθηρες θα έχουν την ταμπέλα του πρωτάρη.

Απ: Σαφέστατα. Η ομάδα είναι καινούρια. Έχουν έρθει αρκετά νέα πρόσωπα. Επίσης είναι καινούριος ο προπονητής, δεν είναι ο ίδιος με πέρσι. Γενικότερα είμαστε σε μια φάση που προσπαθήσαμε από την αρχή να γνωρίσει ο ένας τον άλλον.

Έχουμε βελτιωθεί σε αυτό το κομμάτι και πιστεύω ότι επειδή υπάρχουν και έμπειρες αθλήτριες στην ομάδα που έχουν παίξει στην κατηγορία, θα είναι πιο εύκολη η μετάβαση.

Ερ: Με το βασικό στόχο θα κατέβουν οι Πάνθηρες στο πρωτάθλημα;

Απ: Ο στόχος είναι να σωθεί η ομάδα, όσο το δυνατό γρηγορότερα.  Από εκεί και πέρα να δούμε πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε, βάση τις δυνατότητες που έχουμε.

Ερ: Πως αισθάνεσαι; Επιστρέφεις σε ένα γνώριμο περιβάλλον.

Απ: Η ομάδα των Πανθήρων είναι ομάδα όπου στην ουσία ξεκίνησα την προπονητική μου καριέρα στο γυναικείο μπάσκετ.

Νιώθω σαν να είμαι στο σπίτι μου, με γνώριμα άτομα, με παιδιά τα οποία τα είχα και στην Ακαδημία.

Για μένα είναι πολύ ωραίο το όλο περιβάλλον.

Ερ: Πόσο δύσκολο θα είναι το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας που φέτος είναι χωρισμένο σε ομίλους;

Απ:  Αρχικά όταν ακούσαμε ότι θα μοιραστούν οι ομάδες σε περισσότερους ομίλους, θεωρήσαμε ότι το πρωτάθλημα θα είναι πιο εύκολο, πιο αδύναμο.

Όμως ο διαχωρισμός των ομάδων και από τη στιγμή που ήρθαν όλες οι δυνατές ομάδες στον δικό μας όμιλο, έχει δημιουργήσει έναν όμιλο πάρα πολύ δύσκολο και πολύ δυνατό, με τη συμμετοχή όλων των καλών ομάδων από πέρυσι.

Στην ουσία θα είναι ένα πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων το φετινό.

Θα ξεχωρίσουν κάποια φαβορί που είναι ο Αρης, ο Φιλαθλητικός και ο Ηρακλής. Έχει δυο τρεις ομάδες που είναι πιο αδύναμες και οι υπόλοιπες θα παλέψουν από την 4η έως την 8η- 9η θέση.

Ερ: Πόσο θα επηρεάσει το γεγονός ότι τα παιχνίδια θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών εκτός αν αλλάξει κάτι στη διάρκεια.

Απ: Είναι γενικά λίγο άβολο  θα έλεγα και για τους αθλητές και για τους προπονητές, να παίζεις χωρίς κοινό. Είναι σαν να παίζεις φιλικό παιχνίδι στην ουσία. Είναι το ίδιο για όλους και θα πρέπει να προσαρμοστούμε. Να ευχηθούμε να μην τελειώσει η χρονιά χωρίς οπαδούς.

Καταρχήν να ευχηθούμε να τελειώσει και κατά δεύτερο σε κάποια φάση ίσως να μπει και ένας αριθμός φιλάθλων.

Ερ: Μια υπόσχεση του Βαγγέλη Καρατσιομπάνη για το νέα αγωνιστική περίοδο;

Απ: Εμείς θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας, καταρχήν να εκπροσωπήσουμε την Καβάλα σε αυτόν τον καινούριο χώρο της Α2. Ο κόσμος με τον τρόπο του μπορεί να βοηθήσει και αυτός με τον τρόπο του, αυτή την προσπάθεια.

Το παιχνίδι θα το δείχνουμε Live Streaming, Είναι ένα κομμάτι το οποίο θα προστεθεί  φέτος μέχρι να επιτραπεί η είσοδος φιλάθλων στα γήπεδα με βάση του υγειονομικού πλαισίου.

Διαβάστε επίσης