• 21 Μαΐου 2024,

Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν Κουνάκος- Ιωσηφίδου στη μαραθώνια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

 Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν Κουνάκος- Ιωσηφίδου στη μαραθώνια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Η χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας έγραψε ιστορία.

Ήταν χρονικά η μεγαλύτερη. Άρχισε στις 9.30 το πρωί και τέλειωσε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι.

Ήταν μια πρώτη συζήτηση για το πρόσφατο παρελθόν της Δημωφέλειας, στηριγμένη στις παρατηρήσεις του καλά προετοιμασμένου για το θέμα κ. Κουνάκου. Δίπλα του κάθονταν η πρώην πρόεδρος Αναστασία Ιωσηφίδου, ουσιαστικά προς αυτήν απευθύνονταν η κριτική του. Παρόντες ήταν 3 υπηρεσιακοί παράγοντες.

Επικεφαλής των οποίων ο διευθυντής της κ. Στράτος Μαρουλάς.

Η συζήτηση αφορούσε τη διαδικασία για την έγκριση πεπραγμένων και οικονομικών καταστάσεων του 2018 αλλά και την ουσία.

Τα πεπραγμένα του 2018 και τον προϋπολογισμό του 2020. Από την αρχή της συζήτησης ο κ. Κουνάκος έδειξε τις προθέσεις του αφού όπως είπε δεν έχει τα πραγματικά στοιχεία στη διάθεση του. «Έχω επιφύλαξη» τόνισε.

Άφησε υπονοούμενα λέγοντας «… όλες οι αποφάσεις θα πάνε κάπου» και μίλησε για σωρεία αποφάσεων που στερούνται νομιμότητας.

Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης είχε επιφυλάξεις για το μεγάλο χρονικό διάστημα που διήρκεσε ο έλεγχος από τον ορκωτό. Παρατήρησε επίσης ότι το αποτέλεσμα δεν αναρτήθηκε στη διαύγεια. Κι όταν του έδειξαν τα αποδεικτικά των αναρτήσεων, είπε ότι αυτό επίσης έγινε καθυστερημένα.

Στη συνέχεια οι τόνοι ανέβηκαν. «Δεν βρισκόμαστε σε ανακριτικό γραφείο. Σας ενοχλεί το έργο που έγινε» είπε η κ. Ιωσηφίδου.

«Έχετε τη Δημωφέλεια στο στόχαστρο» είπε επίσης.

Η κ. Ιωσηφίδου κάλεσε τον Κώστα Κουνάκο να το βουλώσει! «Εγώ δεν το βουλώνω» απάντησε ο Κώστας Κουνάκος.

Συμπλήρωσε: «Εγώ είμαι δίπλα στην επιχείρηση αλλά να λειτουργεί σωστά».

Αμέσως μετά – κι ενώ περνούσε η ώρα- ο Κώστας Κουνάκος κάλεσε την κυρία Ιωσηφίδου να μείνει στη συνεδρίαση για να τα ΄κουσει.

Το «ντέρμπι» μεταξύ τους συνεχίζονταν. Ο κ. Μουριάδης φάνηκε να συμφωνεί με ορισμένες από τις παρατηρήσεις του κ. Κουνάκου.

Σχόλια και γκριμάτσες εναντίον του έκανε συνεχώς ο παρόντας στη συνεδρίαση Μπάμπης Δράκος.

Η κ. Δρακονάκη ήταν στο πλευρό της συναδέλφου της. Ο κ. Κουνάκος θύμισε την εποχή που η Αναστασία Ιωσηφίδου δεν απαντούσε στις ερωτήσεις του Μάκη Παπαδόπουλου. Η κ. Δρακονάκη ειρωνεύτηκε τον Μάκη Παπαδόπουλο επειδή σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είχε εμφανιστεί φορώντας μπλούζα με χάρτη της Ινδίας.

Ο Κώστας Κουνάκος δεν το έβαζε κάτω και δεν τον πτοούσε τίποτα: « Έγιναν μαγειρέματα. Ας με καλέσει ο Εισαγγελέας».

Η κ. Δρακονάκη τον κάλεσε να προσέχει πως μιλά. Στη συνέχεια και για τα πεπραγμένα του 2018 είχε να σχολιάσει επί των συμβάσεων της Δημωφέλειας με τα ξενοδοχεία της πόλης (δεν αναφέρονταν ο ακριβής αριθμός φιλοξενούμενων), επί των καυσίμων των αυτοκινήτων της Δημωφέλειας αλλά και απευθείας αναθέσεις σε συγκεκριμένη ταβέρνα της πόλης.

Παραδέχθηκε από την άλλη ότι όλα αυτά ήταν νόμιμα. Για το αποθεματικό της Δημωφέλειας είπε ότι από το 2014 έως το 2018 ξοδεύτηκε μεγάλο μέρος του, περίπου 1,3 εκ ευρώ. Ως προς τον προϋπολογισμό της Δημωφέλειας έτους 2020, αρνητικά ψήφισαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

 

Διαβάστε επίσης