• 28 Απριλίου 2024,

Βασίλης Αθανασάκης: «Αστείο να λέμε μετά από τρεις αγωνιστικές ότι υπάρχει πρωταθλητής στην Α` κατηγορία»   

 Βασίλης Αθανασάκης: «Αστείο να λέμε μετά από τρεις αγωνιστικές ότι υπάρχει πρωταθλητής στην Α` κατηγορία»   

Συνέντευξη στην «Αθλητική Πρωινή» παραχώρησε ο έμπειρος επιθετικός Βασίλης Αθανασάκης που φέτος φοράει τη φανέλα του Ορφέα ενώ κάθε χρόνο είναι από τους πρώτους σκόρερς στην Α` κατηγορία της ΕΠΣΚ. Μίλησε για το αν είναι αισιόδοξος για την επανεκκίνηση των τοπικών πρωταθλημάτων, για την πορεία του Ορφέα στις πρώτες αγωνιστικές αλλά και για το αν κρίθηκαν πολλά στο ματς της ομάδας του στους Αντιφιλίππους με τον Βύρωνα, όσον αφορά τη μάχη της κορυφής.


Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Βλέπεις ότι είναι εφικτό να ξαναρχίσουν τα τοπικά πρωταθλήματα;

Απ: Θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολο να ξανά ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, μακάρι να κάνω λάθος. Βιώνουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

Φυσικά όλοι μας θέλουμε να επανέλθουμε στους αγωνιστικούς χώρους αλλά βάση των συνθηκών που επικρατούν το πιθανότερο είναι στα τοπικά πρωταθλήματα να μην υπάρχει επανεκκίνηση. Προς το παρόν περιμένουμε με τη ευχή να είμαστε όλοι υγιείς.

Ερ: Αν αρχίσουν το Γενάρη θα προλάβουν να ολοκληρωθούν; Είσαι υπέρ αυτών που λένε να ολοκληρωθούν σε ένα μόνο γύρο; 

Απ:  Έχουμε παίξει 3 αγωνιστικές και έχουμε μπροστά μας άλλες 23.

Πιστεύω πως αν αρχίσουμε μετά τον Γενάρη σίγουρα θα υπάρχει μια mini προετοιμασία για τις ομάδες.  Νομίζω δεν  θα προλαβαίνουμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα εκτός και αν πάει αρκετά πίσω το καλοκαίρι.

Οι αρμόδιοι της ΕΠΣ προφανώς θα ξανά εξετάσουν τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων και αυτοί θα αποφασίσουν τι θα γίνει. Φαντάζομαι ότι αν επιστρέψουμε στο γήπεδο θα βρεθεί λύση για τα πρωταθλήματα.  Θεωρώ ότι δεν θα ήταν σωστό να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα σ` έναν  γύρο.

Θα αδικηθούν πολλές ομάδες.

Τώρα αν θα χρειαστούν εμβόλιμες  αγωνιστικές είναι μια άλλη ιστορία.

Ερ: Πως σας λείπει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο όλο αυτόν το καιρό; 

Απ: Σίγουρα μας λείπουν οι αγωνιστικοί χώροι, οι προπονήσεις και ότι έχει σχέση με το γήπεδο. Υπάρχουν και οι προσωπικές σχέσεις με πολλά παιδιά που παίζουν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση κάποιοι άνθρωποι υποφέρουν δυστυχώς.

Εύχομαι να περάσει αυτή η δύσκολη κατάσταση και να ξανά βρεθούμε στα γήπεδα. Για μας αλλά και για τους παράγοντες και φιλάθλους των ομάδων, είναι τρόπος ζωής.

Όλα τα Σαββατοκύριακα μας εδώ και πολλά χρόνια περνάνε και μέσα από τα ερασιτεχνικά γήπεδα.

Ερ: Πόσο καιρό θα χρειαστείτε να επανέλθετε αν αποφασιστεί η επανεκκίνηση;

Απ: Σίγουρα 2 με 3 εβδομάδες που και πάλι νομίζω είναι λίγο γιατί μιλάμε για ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Διαφορετικά θα έχουμε πολλούς τραυματισμούς κάτι που απεύχομαι. Θα είναι πολύ δύσκολη η χρονιά.

Ερ: Πως ήταν η πορεία του Ορφέα στις 3 πρώτες αγωνιστικές;

Απ: Έχουμε δυο νίκες και μια ήττα στο ντέρμπι με τον Βύρωνα. Ο Ορφέας είναι ουσιαστικά μια καινούργια  ομάδα φέτος με πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές με καινούριο προπονητή και σίγουρα χρειάζεται χρόνο.

Αν δείτε την ομάδα που πέρυσι έπαιζε στην Α` κατηγορία, φαίνεται καθαρά οι αλλαγές που υπάρχουν. Αν ήμασταν στην κανονικότητα θεωρώ ότι συν το χρόνο θα παρουσιάζαμε ένα βελτιωμένο πρόσωπο.

Η χημεία στις ομάδες δεν έρχεται από τη μια στιγμή στην άλλη.

Ερ: Αρκετοί προδικάσανε ότι ο Βύρωνας μετά τη νίκη επί της ομάδας σου θα είναι ο πρωταθλητής. Εσύ τι λες;

Απ: Νομίζω ότι είναι αστείο από την τρίτη μόλις αγωνιστική να λέμε ότι υπάρχει πρωταθλητής. Είναι πολύ πρόχειρες αυτές οι εκτιμήσεις.

Το πρωτάθλημα της Α` κατηγορίας έχει καλές ομάδες, ανταγωνιστικές και σίγουρα με μια νίκη σε ένα ντέρμπι, κανείς δε βγαίνει πρωταθλητής.

Ερ: Δεν περιμέναμε πάντως να έχει αυτή την κακή εμφάνιση ο Ορφέας με τον Βύρωνα.

Απ: Ναι δεν ήμασταν καθόλου καλοί στο ματς ήταν όντως κακή η εμφάνιση της ομάδας μας απλά ήταν ένα παιχνίδι. Θεωρώ ότι  έχει πολύ δρόμο το πρωτάθλημα ακόμη. Μπορεί και να επηρεαστήκαμε από το γεγονός ότι το ματς δεν έγινε στη φυσική μας έδρα στην Ελευθερούπολη.

Δεν είναι βέβαια δικαιολογία αυτή. Η νίκη του Βύρωνα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί στο μεταξύ μας παιχνίδι. Εμείς έπρεπε να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο. Το ποδόσφαιρο όμως δεν τελειώνει σε ένα παιχνίδι.

Μετράει η διάρκεια.

Ερ: Πως ήταν γενικά το πρωτάθλημα της Α` κατηγορίας  στις τρεις πρώτες αγωνιστικές;

Απ: Αν και ο χρόνος είναι μικρός για να βγουν συμπεράσματα βλέπουμε από την αρχή ότι είναι  πολύ δυνατό όπως το περιμέναμε αφού υπάρχουν πολύ καλές ομάδες και φέτος.  5-6 ομάδες νομίζω θα ξεχωρίσουν και θα παλέψουν για τις πρώτες θέσεις.

Από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες θα πάνε για την παραμονή, χωρίς πάντως να υπάρχουν εύκολα η δύσκολα παιχνίδια.  Πρέπει να είσαι σοβαρός και προσεκτικός σε όλα τα ματς είτε εντός, είτε εκτός έδρας.

Ερ: Ο πρωταθλητής θα βγει μέσα από τα ντέρμπι ή θα παίξουν ρυθμιστικό ρόλο οι θεωρητικά «μικρές» ομάδες;

Απ:  Κανένα πρωτάθλημα δεν κρίνετε μόνο στα ντέρμπι. Θεωρώ πως θα χαθούν βαθμοί απ’ όλους και εκτός αλλά και εντός έδρας από τις θεωρητικά μικρομεσαίες ομάδες. Είπα και πιο πριν ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Υπάρχουν δύσκολες έδρες που ανά πάσα στιγμή μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω στο πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης