Βασιλόπιτα συλλόγου Στεγνού Νέστου

 Βασιλόπιτα συλλόγου Στεγνού Νέστου

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού κέντρου ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Στεγνού ” Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ” έκοψε τη βασιλόπιτα και δεξιώθηκε τα μέλη και τους φίλους του. Πριν από την όμορφη εκδήλωση στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα τελέστηκε θεία λειτουργία ενώ στη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν τα παιδιά που κατάφεραν να εισαχθούν σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Συγκεκριμένα ο Τάσος Παναγιωτίδης που πέρασε στο Τμήμα Μηχανικών Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου του Τ.Ε.Ι.Καβάλας , η Ηρώ Λίτσιου στο Τμήμα Δασολογίας Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Τ.Ε.Ι Ορεστιάδας και ο Αθανάσιος Πετκόπουλος που πέρασε στο Τμήμα Τοπογραφίας του Τ.Ε.Ι. Σερρών.

Οι ευχές που έδωσαν και πήραν από τους επισήμους προσκεκλημένους και τους εκπροσώπους Πολιτιστικών Συλλόγων πολλές και χαρούμενες για μια δημιουργική χρονιά με υγεία και χαρά και πολλές επιτυχίες σε προσωπικό επίπεδο.

Το παρών έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Νέστου Κώστας Παπαθεοδώρου, ο επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Περικλής Αμπεριάδης ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αλέκος Ελευθεριάδης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Κοσμά Κώστας Ιωαννίδης , ο εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακρυχωρίου Θανάσης Τσιρπινόπουλος – που ήταν και ο τυχερός αφού βρήκε το φλουρί που αντιστοιχούσε σε μία εικόνα του Αγίου Παντελεήμονα – ο καταξιωμένος καλλιτέχνης που κατάγεται από το χωριό Αδάμ Αποστολίδης .

Το φλουρί – στα Βασιλοπιτάκια που μοιράστηκαν – το έτυχε η Χρυσούλα Τσαταλμπασίδου και το δώρο της από τον Σύλλογο ήταν ένα φλουρί Κωνσταντινάτο. Μετά την ευλογία και την κοπή της Βασιλόπιτας από τους δύο πατέρες ακολούθησε η διανομή της παραδοσιακής φασολάδας μαζί με πλούσια εδέσματα – αλμυρά και άφθονο τσίπουρο. Το φαγοπότι έκλεισε με γλυκά κερασμένα από τα μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου και όμορφες ευχές για υγεία και αντάμωση την ερχόμενη χρονιά.

Διαβάστε επίσης