• 16 Απριλίου 2024,

Βάζουν ακόμη πιο ψηλά τον πήχη η Εύη Παπουτσή και ο Γιάννης Καριωτίδης (συνεντεύξεις στους 93,7)  

 Βάζουν ακόμη πιο ψηλά τον πήχη η Εύη Παπουτσή και ο Γιάννης Καριωτίδης (συνεντεύξεις στους 93,7)  

Η Εύη Παπουτσή και ο Γιάννης Καριωτίδης φιλοξενήθηκαν στην Πρωινή και μίλησαν για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε για τον νεαρό πρωταθλητή του τριπλούν  αλλά και για τα υπόλοιπα παιδιά του ΟΚΑΦ.  Η προπονήτρια του Γιάννη, Εύη Παπουτσή βάζει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη για την επόμενη σεζόν ενώ ίδιος δηλώνει ότι ο στίβος είναι τρόπος ζωής γι` αυτόν. Αναλυτικά.

Η προπονήτρια του ΟΚΑΦ Εύη Παπουτσή είπε για τον απολογισμό της χρονιάς: « Φτάσαμε εκεί που σχεδιάσαμε για κάποιους αθλητές και μάλιστα με το παραπάνω.  Υπήρχε και μια μεταβατική χρονιά για ορισμένα παιδιά που ανέβηκαν κατηγορία από την Παμπαίδων στους Παίδες.  Με την Παντέζου βάλαμε στόχο στην ουσία να πάρει παραπάνω μόρια στη Γ` Λυκείου  και νομίζω ότι τα καταφέραμε. Είχε μάλιστα αξιοπρεπέστατη παρουσία στα Πανελλήνια πρωταθλήματα. Ο Καριωτίδης φαινόταν από τις προπονήσεις τι μπορεί να κάνει. Μας χρωστούσε το μετάλλιο από πέρσι.

Ήταν σταθερός σε όλη τη διάρκεια. Στο Παίδων κατεβήκαμε με μικρά παιδιά που του χρόνου θα πετάνε. Αν δουλέψουνε σωστά νομίζω ότι θα πάνε πολύ καλά. Γενικά ο ΟΚΑΦ πήγε καλά. Σε σχέση με πέρσι νομίζω ότι υπήρχαν περισσότερες διακρίσεις. Το λέω αυτό για τους δικούς μου αθλητές. Ο ΟΚΑΦ είναι σταθερός σε μια καλή πορεία. Για μένα η πρόοδος ενός συλλόγου φαίνεται από το Παίδων και πάνω σε Πανελλήνιες διοργανώσεις. Δεν αρκούμαι στα Διασυλλογικά που μπορείς να βγεις πρώτος αλλά στη συνέχεια στο Πανελλήνιο να μην μπορέσεις να κάνεις τίποτα. Φυσικά δε χρειάζεται να φουσκώνουν τα μυαλά.

Τα παιδιά που πάνε καλά πρέπει να δουλεύουν συνέχεια. Ο Λαφαζανίδης είχε ένα σοβαρό τραυματισμό, έπεσε η ψυχολογία του αλλά επανήλθε και το πάλεψε με τελικό στο τριπλούν και ατομικό ρεκόρ. Πρέπει να είσαι στρατιωτάκι αλλιώς δεν κάνεις πρωταθλητισμό».

Ειδικά για τον Γιάννη Καριωτίδη η προπονήτρια του τόνισε: «  Μπόρεσε να ανταπεξέλθει σε όλα.  Ηταν το ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα πίσω από το άλλο. Έφτασε σε μεγάλες επιδόσεις. Πολλές φορές δεν έχει σημασία τόσο πολύ το μετάλλιο, όσο η επίδοση που θα κάνεις για την ηλικία σου. Μπήκε στην Εθνική και έχει την 10η καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη στον τριπλούν ενώ είναι μέσα στην 15αδα και στο μήκος.

Το μήκος το δουλεύαμε συμπληρωματικά και μας βγήκε η μεγάλη επίδοση στη Δράμα, στα «Κραχτίδεια».  Με κατάλληλες συνθήκες μπορεί να φτάσει πολύ μακριά. Εχει όλα τα στοιχεία. Χρειάζεται όμως στήριξη. Δεν αρκεί μόνο το ταλέντο, έχει εργατικότητα στις προπονήσεις και δουλεύει πολύ».

Η αποτίμηση της για τον Καβαλιώτικο κλασσικό αθλητισμό: « Πήγε πολύ καλά φέτος ενώ απομένει το Πανελλήνιο ανδρών- γυναικών. Θα πάνε αθλητές και αθλήτριες του ΟΚΑΚ. Βγαίνουν καινούρια ταλέντα.  Τα ζόρια ξεκινάνε από την κατηγορία των παίδων, εκεί πρέπει κάποιος να δείξει ότι μπορεί να προχωρήσει. Είναι άλλη κατάσταση στο Παμπαίδων. Στο Παίδων έχεις να κάνεις με σοβαρούς αθλητές».

Για τη νέα σεζόν και τους στόχους που οριοθετεί για τους αθλητές της, η Εύη είπε τα εξής: « Η Παντέζου πέρασε Πανεπιστήμιο, θα φύγει από την Καβάλα,  αλλά θα  έχει το δικό μου πρόγραμμα. Δε θα φύγει από μένα, δεν ξέρω από τον σύλλογο. Ο Γιάννης Καριωτίδης θα είναι μαθητής στη Γ` λυκείου αλλά του έχω βάλει στόχο το Παγκόσμιο των Εφήβων. Είναι ένα υψηλός στόχος.  Θα είναι η πρώτη χρονιά έφηβος. Το όριο στο μήκος θα είναι 7.50 και στο τριπλούν πάνω από τα 15 μέτρα. Μπορεί να τα καταφέρει αν προπονηθεί σωστά. Δεν είναι δύσκολο, μπορεί να τα καταφέρει».

Τέλος η Εύη Παπουτσή ευχαρίστησε για τη χρονιά που πέρασε: « Θέλω να ευχαριστήσω τον σύζυγο μου.  Βοήθησε πολύ με τις θεραπείες ενώ ήταν κοντά μας σε όλα τα Πανελλήνια πρωταθλήματα. Η συνεισφορά του ήταν μεγάλη.   Τους αθλητές μου και τη διοίκηση του ΟΚΑΦ. Φυσικά τους γονείς που ήταν διακριτικοί και είχαν τη στάση που έπρεπε»

Ο Γιάννης Καριωτίδης αρχικά μίλησε για την χρονιά που ολοκληρώθηκε: « Η χρονιά ήταν πολύ καλή. Υπήρχαν κάποιες δυσκολίες όπως για όλους τους αθλητές της Καβάλας αλλά τις αντιμετωπίσαμε με πείσμα, υπομονή, πολύ δουλειά και βγήκε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Είμαι ευχαριστημένος σε μεγάλο βαθμό. Μου έμεινε η πίκρα στο Βαλκανικό όπου κατέβηκα με πολύ καλή επίδοση αλλά δεν πήγα καλά. Αυτό όμως είχε να κάνει με την ταλαιπωρία και μου βγήκε η κούραση σ` έναν αγώνα.   Θα μπορούσα σίγουρα να πάω καλύτερα. Η κορυφαία στιγμή ήταν το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Παίδων. Γι` αυτόν τον αγώνα προετοιμαζόμουν 1 χρόνο.  Πήγα και έκανα το καλύτερο. Δε ενδιαφερόμουν τόσο πολύ για τη θέση παρά μόνο ήθελα να κάνω αυτό που μπορώ.  Φέτος το πήρα λίγο πιο σοβαρά από πέρσι. Δουλέψαμε πάρα πολύ σε διάφορες συνθήκες».

Για την βοήθεια της προπονήτριας του Εύη Παπουτσή τόνισε: « Με βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό, στο μεγαλύτερο που θα μπορούσε να υπάρξει.  Η στήριξη ήταν κυρίως ψυχολογική».

Για την επόμενη σεζόν όπου παράλληλα θα είναι στη Γ` Λυκείου είπε: « Δεν έχω σκοπό να σταματήσω  το στίβο. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο μυαλό μου αφού για μένα ο στίβος είναι τρόπος ζωής. Θα προσπαθήσω να τα συνδυάσω και τα δυο όσο μπορώ. Έχω και τα μόρια από τους φετινούς αγώνες. Ο στόχος μου είναι να πάω πάνω από τα 15 μέτρα στο τριπλούν ενώ θα δουλέψουμε και στο μήκος».

Για την χρονιά του συλλόγου του: « Ήταν καλή σεζόν για τον ΟΚΑΦ. Για τους περισσότερους αθλητές. Μεταξύ μας υπάρχει πολύ καλό κλίμα.  Συνεργαζόμαστε άψογα. Το κλίμα είναι οικογενειακό. Εγώ το Κύπελλο στο Παίδων το αφιέρωσα στον συναθλητή μου και κολλητό μου, Θανάση Ιωαννίδη που φέτος δεν του βγήκε η χρονιά. Ήθελα να του το αφιερώσω και να κοιτάξει μπροστά αφήνοντας όλα τα προβλήματα που είχε φέτος».

Με τη του σειρά ο Γιάννης   ευχαρίστησε: «Πρώτα απ` όλα την προπονήτρια μου και τους γονείς μου.  Φυσικά τους φίλους μου και την ομάδα μου που με υποστήριξε όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμη τον φυσικοθεραπευτή κ. Πασχάλη Κασάπη  που ήταν κοντά μας σε όλους τους αγώνες και μας βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό»

 

 

Διαβάστε επίσης