• 19 Μαΐου 2024,

Βγήκαν οι μάνικες στο ανοιχτό Κολυμβητήριο

 Βγήκαν οι μάνικες στο ανοιχτό Κολυμβητήριο

Μετά από τόσα χρόνια εγκατάλειψης το ανοιχτό κολυμβητήριο της πόλης στην παραλία ,στην βίτρίνα της Καβάλας είχε πλέον καταντήσει να είναι μία μεγάλη υπαίθρια τουαλέτα και όχι μόνο.

Οι μανίες και οι κακές συνήθειες συνανθρώπων μας είχανε καταντήσει το ανοιχτό κολυμβητήριο της πόλης σε μία υπαίθρια χαβούζα , εστία μόλυνσης που θύμιζε περισσότερο σκουπιδότοπο παρά ανοιχτό κολυμβητήριο.

Σπασμένες πόρτες , σπασμένα παράθυρα , κομμένα κάγκελα και στην κεντρική είσοδο του κολυμβητηρίου αλλαγμένες κλειδαριές από κάποιους που θέλανε  τoν χώρο στην είσοδο του κολυμβητηρίου για προσωπική χρήση.

‘Οταν πήγε προχθές το πρωί το συνεργείο του Δήμου Καβάλας για να αρχίσει να καθαρίζει διαπίστωσε ότι τα κλειδιά που είχε δεν ταιριάζανε στις κλειδαριές που υπήρχανε και αναγκάστηκε να τις σπάσει.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι αυτοί που στο παρελθόν είχανε σπάσει τις κλειδαριές του Δήμου δεν θα κάνουν και πάλι το ίδιο όταν διαπιστώσουν ότι οι δικές τους δεν υπάρχουν πια.

Το ανοιχτό κολυμβητήριο ανήκει στον ΟΛΚ αλλά  τόσα χρόνια έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Καβάλας που απλά το είχε εγκαταλείψει.

Το σχέδιο είναι μπροστά από το κολυμβητήριο ο ΟΛΚ να επεκτείνει τις πλωτές εξέδρες και ίσως χρειαστεί να γκρεμίσει μέρος του κολυμβητηρίου ενώ στο υπόλοιπο μέρος που θα περισσέψει να επεκταθεί το πάρκο Φαλήρου.

Το θέμα είναι ότι μέχρι να συμβούν όλα αυτά ο Δήμος θα πρέπει ,αφού το καθαρίσει, να το διατηρήσει και καθαρό.

Από την στιγμή που δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο κίνδυνος σε μερικούς μήνες  να γίνει και πάλι χαβούζα είναι πολύ μεγάλος.

Το κολυμβητήριο αυτό για πολλά χρόνια και σίγουρα πριν κατασκευαστεί το κλειστό κολυμβητήριο ήταν ένα στολίδι στο κέντρο της Καβάλας και έτσι θα πρέπει να συνεχίζουμε να το έχουμε.

Είναι ντροπή για όλους μας στην πιο τουριστική ζώνη της πόλης να υπάρχει ένας βόθρος.

Αυτοί που δεν κατεβαίνουν συχνά στην παραλία και βλέπανε το ανοιχτό κολυμβητήριο απο μακριά δεν μπορούν να καταλάβουν το μέγεθος της κατάστασης – κατάντιας πριν επέμβει ο Δήμος.

Το χάλι που έχει είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που φαίνεται από μακριά.

Όταν το περπατήσεις στο εσωτερικό του τότε μόνο παίρνεις χαμπάρι τι πραγματικά συνέβαινε τόσα χρόνια στον χώρο αυτό.

 

Ο Μπόρις Τζόνσον που δεν ήθελε να ασχοληθεί με το ελληνικό αίτημα για δανεισμό των γλυπτών του Παρθενώνα αφού είχε να ασχοληθεί με το BREXIT τρώει την μία σφαλιάρα μετά την άλλη στην Βουλή.

ΟΧΙ σε άτακτο BREXIT , ΟΧΙ και σε πρόωρες εκλογές.

Το μνημόνιο του BREXIT φαίνεται ότι θα “φάει” άλλο έναν Βρετανό Πρωθυπουργό που υπερεκτίμησε τις δυνάμεις του ΟΧΙ στην Ε.Ε. εντός και εκτός Βουλής.

Οι Βρετανοί πολίτες το έχουν μετανιώσει το ΟΧΙ που ψηφίσανε στο δημοψήφισμα που έγινε για την παραμονή τους ή οχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και απλά προσπαθούν όλο αυτό το καιρό να βρουν τον τρόπο που θα κάνουν την κωλοτούμπα γιατί είναι και ψιλοπερήφανοι.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νου σας γιατί και αυτό το Σαββατοκύριακο θα έχει πολλούς Βούλγαρους τουρίστες λόγω του ότι έχουν τριήμερο – αργία και θα έχουμε άλλη μία καλή κατεβασιά.

Ίσως να είναι και το τελευταίο Σαββατοκύριακο με τόσους πολλούς Βαλκάνιους τουρίστες.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης