Βιολογικά ντοματίνια “Καλλιφωνία” από τον παραγωγό Γιώργο Μιχαηλίδη (φωτογραφίες)

 Βιολογικά ντοματίνια “Καλλιφωνία” από τον παραγωγό Γιώργο Μιχαηλίδη (φωτογραφίες)

Ο Γιώργος Μιχαηλίδης ιδιοκτήτης του Κτήματος Καλλιφωνία που βρίσκεται στη θέση Τζαρί κοντά στο Χαλκερό είναι ένας νέος παραγωγός που εδώ και λίγο καιρό κυκλοφόρησε στην αγορά το φρέσκο και λιαστό ντοματίνι με την ομώνυμη ετικέτα.

Όλα τα προϊόντα είναι βιολογικής καλλιέργειας και πιστοποιημένα από τον αντίστοιχο φορέα . Στα φρέσκα θα βρείτε πολλές ποικιλίες όπως το λομπέλλο, θρασίνο, γέλοου ρίβερ, σαν γκόλντ, βαλέτο, από αυτά μεταποιούνται σε λιαστά το λομπέλο και η σπάνια ποικιλία θρασίνο που καλλιεργείται αποκλειστικά στην Ελλάδα από τον παραγωγό.

Είναι απείρως νοστιμότερα από τις ντομάτες, περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα , ενώ η ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση, οφείλεται κυρίως στην υψηλή περιεκτικότητας τους σε λυκοπένιο.

O Γιώργος Μιχαηλίδης ως καλλιεργητής φροντίζει και προσέχει το έδαφος σαν τα μάτια του, παρέχοντας αρκετή οργανική ύλη και μικρόβια, ώστε το ζωντανό έδαφος να φροντίζει για τη σίτιση των φυτών. Μια βασική εξωτερική εργασία την οποία τηρεί απαρέγκλιτα είναι το κομπόστ, που προσθέτει επιπλέον εγγύηση στο χώμα μ’ ένα υγιές σύστημα βακτηρίων και μυκήτων. Σ’ αυτές τις συνθήκες το φυτό αποκτά ισχυρό μεταβολισμό που το κάνει ικανό να διαχειριστεί από μόνο του τις ασθένειες.

Μαζί μ’ ένα τεράστιο στρατό από ωφέλιμα έντομα που έχει στη διάθεση του ο παραγωγός , όπως οι πασχαλίτσες , το οικοσύστημα αντιμετωπίζει τους εισβολείς με τον πλέον φυσικό τρόπο. Μαζί με το φως και το νερό δημιουργούν μια ορχήστρα που όταν όλα τα μέρη της λειτουργούν σωστά, το αποτέλεσμα είναι μόνο το καλύτερο για το προϊόν, το χώμα και τον καταναλωτή.

Η βιολογική καλλιέργεια δεν είναι μια απλή και μονότονη εργασία, είναι τρόπος ζωής.

Η διαδικασία της ξήρανσης:

Για να γίνει το ντοματίνι λιαστό ακολουθείτε η παρακάτω διαδικασία, αφού αλατιστεί και προστεθούν μερικά βότανα ακολουθεί η ξήρανση για τέσσερεις ημέρες. Στη συνέχεια απολυμαίνετε με καυτό νερό και όταν στεγνώσει μπαίνει στο λάδι (ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο). Το λομπέλο είναι η βιτρίνα του κτήματος και πρώτο σε πωλήσεις, ένα εξαίσιο προϊόν με μασίφ σάρκα, ελάχιστα υγρά στο εσωτερικό του, τραγανό και πολύ γλυκό, η τιμή του δε ελκυστική μια και είναι ένα βιολογικό προϊόν σε τιμή μη βιολογικού. Αντίστοιχα και το μαύρο ντοματίνι έχει τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά με το λομπέλο.

Που θα τα βρείτε:

Τα ντοματίνια «Καλλιφωνία» θα τα βρείτε σε καταστήματα της Καβάλας, στο οπωροπωλείο «Ρόδι», στο delicatessen Ποικιλίες Ανανιάδη, στη «Φάρμα» του κ Χατζηαποστολίδη στην Δημοτική αγορά, στο μανάβικο του κ Εμινίδη, στην «Κολοκύθα» του κ Βουζανίδη, στο “Salatas” απέναντι από το περίπτερο του ΕΟΤ, στο «Περιβόλι» στον Άγιο Παύλο κα.

πηγή: newharpas.blogspot.com

Διαβάστε επίσης