• 16 Απριλίου 2024,

Βοριάδες 9 μποφόρ προκάλεσαν προβλήματα σε όλο το Ν. Καβάλας

 Βοριάδες 9 μποφόρ προκάλεσαν προβλήματα σε όλο το Ν. Καβάλας

Λες και δεν έφθαναν όλα τα άλλα, ο Νομός Καβάλας «χτυπήθηκε» από την κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου.

Η οποία το μεν Σάββατο είχε κύριο χαρακτηριστικό τη δυνατή βροχή ενώ χθες Κυριακή τους ισχυρούς βόρειους ανέμους με ένταση έως και 9 μποφόρ! Τα προβλήματα που καταγράφηκαν μπορεί να μην ήταν μεγάλα αλλά ήταν πολλά μικρά. Τα περισσότερα αφορούσαν δέντρα που έπεσαν. Κάποια δέντρα πάνω σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Ας δούμε το ρεπορτάζ με τη σειρά των περιστατικών:

Νωρίς το πρωί σημειώθηκε κατολίσθηση στην αρχή του δρόμου της ΜΟΜΑ, κοντά στην επαρχιακή οδό Καβάλας- Νέας Περάμου. Η τροχαία έκλεισε το δρόμο καθώς η κατολίσθηση συνεχίζονταν.

Η έκταση του προβλήματος θα διαπιστωθεί σήμερα. Αργότερα χθες το πρωί η Πυροσβεστική έκοψε και απομάκρυνε από το δρόμο πλάϊ από τα δημοτικά κοιμητήρια δέντρο που έπεσε. Την ίδια ώρα έπεσε μεγάλη λεύκη εντός του πάρκινκ του Διοικητηρίου. Που ήταν άδειο. Στο σημείο το προηγούμενο πρωί πραγματοποιούνταν λαϊκή αγορά. Δέντρο έπεσε χθες το πρωί σε αυλή σχολείου στην Ελευθερούπολη και προς το μεσημέρι στην Κεραμωτή. Το συγκεκριμένο δέντρο έπεσε πάνω σε παρκαρισμένο όχημα.

Το μεσημέρι στην οδό Α. Στάνη δέντρο πλάκωσε παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Το δέντρο βρίσκονταν σε σημείο όπου υπάρχει κατοικία, μισογκρεμισμένη από προηγούμενη κακοκαιρία. Στο ίδιο σημείο στο πρόσφατο παρελθόν κατέρρευσε και τοιχίο. Πάλι λόγω κακοκαιρίας.

Μία ακόμη κατολίσθηση σημειώθηκε στον επαρχιακό δρόμο Αγίου Ανδρέα – Ακροβουνίου. Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε Χαλκερό και Καρβάλη, Μουσθένη και Σιδηροχώρι ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων 9 μποφόρ διακόπηκε η συγκοινωνία από την Κεραμωτή προς τη Θάσο (και το αντίστροφο).  Στη Θάσο οι χείμαρροι «φούσκωσαν» αλλά όπως φαίνονταν άντεξαν. Από αύριο Τρίτη η ΕΜΥ προβλέπει βελτίωση του καιρού έτσι ώστε το προσεχές Σαββατοκύριακο να υπάρξουν θερμοκρασίες ακόμη και 20 βαθμών κελσίου.

*Χθες το απόγευμα δέντρο έπεσε στα καλώδια της ΔΕΗ, έξω από το δημοτικό κοιμητήριο. Προκλήθηκε βλάβη στην παροχή του ρεύματος που επηρέασε τις ανατολικές συνοικίες της πόλης.

Διαβάστε επίσης