Βραδιά κλασικής μουσικής στο θεατράκι της Στέγης με το τρίο του Μονάχου

 Βραδιά κλασικής μουσικής στο θεατράκι της Στέγης με το τρίο του Μονάχου

Την Πέμπτη 29 Μαρτίου στο κατάμεστο θεατράκι της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας πραγματοποιήθηκε η βραδιά κλασικής μουσικής με το τρίο του Μονάχου έπειτα από πρόσκληση του Ωδείου «Νεάπολις» σε συνδιοργάνωση με τη ΣΦΓΤ.

Οι καλεσμένοι του Ωδείου «Νεάπολις» ήταν: ο Καβαλιώτης Ιάσονας Κεραμίδης ένας βιρτουόζος βιολονίστας με διακρίσεις  σε παγκόσμιο επίπεδο, konzertmeister στη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Μονάχου και επίσης ένας εξαίρετος  δάσκαλος.  Παρά τις περγαμηνές του , στις δύο μέρες του σεμιναρίου, που πραγματοποιήθηκαν στο Ωδείο «Νεάπολις» ο Ιάσονας  προσέγγισε τους μαθητές  με ταπεινότητα , χιούμορ και με ιδιαίτερη  μεταδοτικότητα.

Η Carlota Amado γεννημένη στην Πορτογαλία επίσης με διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο , μια φιλική και ευγενική παρουσία συνόδευσε στο πιάνο ενώ  το τρίο Μονάχου συμπλήρωσε ο ταλαντούχος  Ματίας Πινέιρα μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Μονάχου ως κύριο κόρνο.

Φυσικά τίποτα από αυτά δεν θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς την μεσολάβηση του αδελφού του Ιάσονα,  Γιάννη Κεραμίδη (καθηγητή βιολιού στο Ωδείο «Νεάπολις») και του καλλιτεχνικού διευθυντή του Ωδείου Κώστα Χίζαρη.

Θερμές ευχαριστίες αξίζουν στους  ανθρώπους της Στέγης για τη φιλοξενία και τη διοργάνωση, τη Νατάσα Βουλγαράκη  για τη φιλοξενία των μουσικών  στις κατοικίες HOLIDAYS AND HOST στο Παληό, τον Γιάννη Τσίγκα o οποίος διαισθάνθηκε ως μουσικός πέρα από δημοσιογράφος τη σπουδαιότητα της βραδιάς και έγινε χορηγός επικοινωνίας και το καφέ «ΠΑΛΛΑΔΙΟ» για τη χορηγία του.

Το Ωδείο «Νεάπολις» ετοιμάζει πολλές συνεργασίες με φορείς της πόλης μας για τους επόμενους μήνες με μαθητές και καθηγητές από όλα  τα τμήματα. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.

Φωτογρφίες: Kavala Post

 

Διαβάστε επίσης