Βραβείο καλύτερου σεναρίου στην ομάδα κινηματογράφου του 1ου Γυμνασίου Καβάλας

 Βραβείο καλύτερου σεναρίου στην ομάδα κινηματογράφου του 1ου Γυμνασίου Καβάλας

Βραβείο καλύτερου σεναρίου  απέσπασε η ταινία της ομάδας κινηματογράφου του 1ου Γυμνασίου Καβάλας “Το υπέροχο ψηλαφητό σκοτάδι σου” στο 1ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών Μικρού Μήκους και Ντοκιμαντέρ που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Παναγίας “Το Κάστρο”.

Οι μαθητές προχώρησαν στη δημιουργία της ταινίας έχοντας ως  σκοπό την καταπολέμηση των στερεοτύπων και προκαταλήψεων και την καλλιέργεια και προαγωγή του σεβασμού στη διαφορετικότητα. Προηγήθηκαν συναντήσεις κατά τη διάρκεια των οποίων τα παιδιά προβληματίστηκαν, συζήτησαν κι ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με τα άτομα με ειδικές ανάγκες και την ένταξή τους στην καθημερινή ζωή.

Η ταινία δημιουργήθηκε αποκλειστικά από τα παιδιά με την κάμερα του σχολείου και  χωρίς καμιά βοήθεια από επαγγελματίες του είδους. Συντονίστρια της ομάδας ήταν η κ. Καμίδου Ματούλα, φιλόλογος και συνεργάτιδα η κ. Κωνσταντά  Όλγα, φιλόλογος.

Η ομάδα κινηματογράφου του 1ου Γυμνασίου Καβάλας ξεκίνησε τις δράσεις της το σχολ. έτος 2010-11. Έχει δημιουργήσει έντεκα ταινίες μυθοπλασίας και δύο ντοκιμαντέρ κι έχει πάρει τέσσερα  βραβεία μέχρι τώρα σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς για ταινίες της.

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία στον παρακάτω σύνδεσμο: http://1gym-kaval.kav.sch.gr/joomla25/index.php/sxolikes-giortes-ekdiloseis/465-sxol-etos-2017-18-i-tainia-tis-omadas-kinimatografou

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης