• 18 Μαΐου 2024,

Βρε σαν τα χιόνια !

 Βρε σαν τα χιόνια !

Όπως δεν περιμέναμε ούτε το πρώτο lock down της περασμένης άνοιξης έτσι δεν περιμέναμε και  αυτό του Νοέμβρη που έρχεται ως έσχατη λύση για να αναχαιτίσει την εξάπλωση του ιού που  καλπάζει  αφού  επέστρεψε με ένα δεύτερο κύμα , πιο ισχυρό , για να μας δώσει το τελειωτικό χτύπημα.

Και θα μας το δώσει να είστε σίγουροι γιατί ούτε το σύστημα υγείας της χώρας και κυρίως ούτε η οικονομία μας δεν μπορεί να αντέξει όλες αυτές τις πιέσεις που προκύπτουν από αυτή την κατάσταση.

Το σενάριο αυτό που ζούμε από τα ξημερώματα του Σαββάτου ήταν αυτό που θέλαμε να αποφύγουμε πάση θυσία αλλά δεν τα καταφέραμε και τώρα θα ζήσουμε την άπνοια ενός δεύτερου καθολικού lock down με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το  πενταψήφιο 13033 επιστρέφει στην καθημερινότητα μας και είναι αυτό που θα καθορίζει τις κινήσεις και κυρίως τις εξόδους μας για το επόμενο διάστημα των 3 εβδομάδων.

Εδώ που φτάσαμε μακάρι να είναι μόνο οι 3 εβδομάδες και να μην υπάρξει παράταση η οποία  θα αγγίξει και την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και αυτό θα είναι εκτός από τραγικό και καταστροφικό όχι μόνο για την τσέπη μας  αλλά και για την ψυχολογία μας αφού θα για πρώτη φορά θα κληθούμε  να ζήσουμε τα Χριστούγεννα σε ένα περιβάλλον ομηρίας και περιορισμού.

Πιστεύαμε ότι θα γλυτώσουμε το δεύτερο lock down αλλά φαίνεται ότι για άλλη μια φορά κανονίζαμε χωρίς τον ξενοδόχο.

Υπό αυτές τις νέες συνθήκες που διαμορφώνει αυτή η καραντίνα  δεν έχουμε και πολλές επιλογές παρά το να κάνουμε υπομονή και να μείνουμε ψύχραιμοι.

Είναι σίγουρα μία κατάσταση που δεν αρέσει σε κανέναν αλλά  δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο στην παρούσα φάση.

 

Όσο αφορά τις Αμερικανικές εκλογές αυτός που βλέπει καλύτερα τον ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ φαίνεται ότι είναι ο Μπάϊντεν ο οποίος κερδίζει έστω και με μικρή διαφορά τον Τραμπ που αποδείχθηκε όμως εφτάψυχος.

Όλοι τον είχανε χαμένο από χέρι και κατάφερε μέσα σε ένα μην να κάνει τις εκλογές ντέρμπι.

 

Χωρίς φαινόμενα μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας  ο καιρός με ανώτερη θερμοκρασία τους 18 βαθμούς και κατώτερη τους 8.

Νορμάλ για την εποχή και πάμε παρακάτω.

Μακάρι να βγει έτσι όλος ο μήνας ….

Θα είναι αρκετές οι 3 εβδομάδες λέει ο Κυριάκος και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρειαστεί παράταση.

Μακάρι να είναι έτσι γιατί αν αδρανοποιηθούμε και τον Δεκέμβριο πάμε χαμένοι.

Και την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου να φάμε είμαστε τελειωμένοι.

Τουλάχιστον κάτι να προλάβουμε από τις γιορτές.

 

Ετοιμάστε τα μαγκάλια στα σπίτια σας για την περίοδο της δεύτερης καραντίνας.

Αφού δεν θα μπορούμε να βγούμε έξω θα τα κάνουμε τα τσιμπούσια στα σπίτια μας τα οποία θα είναι και άκρως  οικογενειακά.

Ευτυχώς αυτή την περίοδο των 3 εβδομάδων ο καιρός θα είναι καλός και θα επιτρέπει τέτοιους είδους εξωτερικές δραστηριότητες.

Η καραντίνα των 3 εβδομάδων θα μας κάνει για άλλη μια φορά νοικοκυραίους  αφού θα βρούμε τον χρόνο να ασχοληθούμε με τα σπίτια μας εντός και εκτός με άνεση χρόνου.

Αυτό είναι το μοναδικό καλό αυτής της περιόδου.

 

Καλημέρα και ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης