Βροντερό παρών από τον κόσμο και στο δεύτερο βράδυ των συναυλιών του Cosmopolis (φωτογραφίες)

 Βροντερό παρών από τον κόσμο  και στο δεύτερο βράδυ των συναυλιών του Cosmopolis (φωτογραφίες)

H μια επιτυχημένη βραδιά φαίνεται να διαδέχεται την άλλη στο κομμάτι των συναυλιών που γίνονται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Cosmopolis. Και σήμερα το βράδυ οι κερκίδες του θεάτρου στο φρούριο της Καβάλας γέμισαν από θεατές που ανέβηκαν για να απολαύσουν μια ακόμη μουσική βραδιά.

Η σημερινή συναυλία άνοιξε με τους 47SOUL πάνω στην σκηνή και αυτή την ώρα ακούμε να παίζουν το ιδιαίτερο μουσικό είδος που τους χαρακτηρίζει. Ονομάζεται “Shamstep” και είναι ένα ισχυρό μείγμα παραδοσιακής παλαιστινιακής μουσικής δρόμου σε συνδυασμό με ηλεκτρονικά beats, funk, hip-hop και rock. Τραγουδώντας στα αραβικά και στα αγγλικά οι 47SOUL έχουν ήδη αποκτήσει πολλούς θαυμαστές σε όλη την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Σήμερα φαίνεται να κερδίζουν και το κοινό της Καβάλας. Η βραδιά ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Έδωσαν ένα αντιπολεμικό μήνυμα χαιρετώντας τους καβαλιώτες στο ξεκίνημα της συναυλίας τους ενώ δεν έλειψαν και οι σημαίες της Παλαιστίνης που ανέμισαν μέσα στο πλήθος.

Η συνέχεια θα ανήκει στον Benjamin Stanford, κατά κόσμο Dub Fx με τον  ιδιαίτερο και αυτοσχεδιαστικό τρόπος σύνθεσης της μουσικής του, με μοναδικά του «όπλα» τη φωνή του, μία λουπιέρα και μία εφεδιέρα, τον έκανε παγκοσμίως γνωστό μέσω των βίντεό του στο YouTube. Η επιτυχία αυτή ήρθε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Λόγω της αναπάντεχα τεράστιας προβολής, ξεκίνησαν οι εμφανίσεις του στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του πλανήτη και από street performer έφτασε στο σημείο να κατακτήσει τις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές. Εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεις δίσκων και εκατομμύρια φίλων στα μέσα μαζικής δικτύωσης συνέχισαν να εκτοξεύουν το φαινόμενο Dub Fx, μία επιτυχία που κατακτήθηκε μέσα από πολυετή εργασία και βαθιά αφοσίωση στην τέχνη του.

Καθώς η συναυλία είναι σε εξέλιξη η συνέχεια  αναμένεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

 

 

Διαβάστε επίσης