• 19 Απριλίου 2024,

Βύρωνας Καβάλας – Παναχαϊκή 0-5: Χειροκρότημα για το όμορφο ταξίδι παρά τον αποκλεισμό (φωτογραφίες)

 Βύρωνας Καβάλας – Παναχαϊκή 0-5: Χειροκρότημα για το όμορφο ταξίδι παρά τον αποκλεισμό (φωτογραφίες)

Εκτός συνέχειας του Κυπέλλου Ελλάδας μένει ο Βύρωνας που γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 0-5 από την Παναχαϊκή, σε αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε νωρίτερα στο «Ανθή Καραγιάννη».

Παρά τον αποκλεισμό και την ευρεία επικράτηση των φιλοξενούμενων, το Καβαλιώτικο συγκρότημα απέσπασε το ζεστό χειροκρότημα από το φίλαθλο κόσμο της πόλης που βρέθηκε στο γήπεδο. Ο Βύρωνας ολοκλήρωσε την αξιόμαχη του πορεία στο θεσμό στην τρίτη φάση.

Οι γηπεδούχοι έχουν παράπονα από τη διαιτησία και συγκεκριμένα διαμαρτύρονται για την αποβολή του Καρίπογλου στην έναρξη του δευτέρου μέρους. Με το σκορ στο 0-2 και με παίκτη λιγότερο ήταν πρακτικά αδύνατο για την ομάδα του Μπάμπη Καζεπίδη να διεκδικήσει την πρόκριση.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου, που προηγήθηκε μόλις στο 2ο λεπτό με τον -άλλοτε παίκτη του ΑΟΚ- Άγγελο Χαντί μετά από φάση διαρκείας. Η Παναχαϊκή βρήκε και δεύτερο τέρμα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κέρι στο 22′. Η ομάδα της Πάτρας ήταν εμφανώς ανώτερη στα πρώτα 45 λεπτά, αιφνιδιάζοντας τους γηπεδούχους.

Στην επανάληψη, υπήρξε η επίμαχη στιγμή με την ένταση διαρκείας στον αγωνιστικό χώρο που έφερε και την αποβολή για τον παίκτη του Βύρωνα. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και βρήκαν γκολ με τους Καρακλάγιτς Ν. και Π. και Μπουρλάκη για το τελικό 0-5.

Το φιλμ του αγώνα

Το 0-1 στο 2′ με σουτ ο Χαντί μετά από φάση διαρκείας.

Το 0-2 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κέρι στο 22′.

Στο 48′ κόκκινη κάρτα σε Καρίπογλου και έντονες διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους. Αποβάλλεται και ο γενικός αρχηγός του Βύρωνα, Μανώλης Γερακίνης. Ακολουθεί πεντάλεπτη διακοπή.

Στο 73′ ο Πτηνόπουλος πλάσαρε αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας έσωσε με το σώμα.

Ο Π. Καρακλάγιτς κάνει το 0-3 από το σημείο του πέναλτι στο 75′.

Ο Ν. Καρακλάγιτς ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 0-4 στο 87 με σουτ.

Σουτ του Ν. Καρακλάγιτς, φοβερή απόκρουση του Αθανασίου στο 92′.

Ο Μπουρλάκης διαμορφώνει στο 93′ το τελικό 0-5.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Βύρωνας Καβάλας (Καζεπίδης): Αθανασίου, Μαυρογιάννης (46′ Λουκοβίτης), Καρίπογλου, Ναουμίδης, Τουμανίδης, Γκατζολάρι, Χατζόπουλος (60′ Μενίκου), Ιβανίδης, Παντελίδης, Πτηνόπουλος, Δερμιτζάκης (60′ Ηλιάδης)

Παναχαϊκή (Παπαδόπουλος): Θεοδωράκης, Στεργίδης, Λαρέα, Τσακμάκης, Λιποράτσε, Κωνσταντακόπουλος, Μπουρλάκης, Χαντί (63′ Λινάρδος), Κέρι (52′ Καρακλάγιτς Ν. ), Αλεξόπουλος, Καρακλάγιτς Π. (77′ Τριμμάτης)

Διαβάστε επίσης