Ξεχάστε όσα ξέρατε : Μπουζούκια χωρίς πίστα, λουλούδια και μπαρ!

 Ξεχάστε όσα ξέρατε : Μπουζούκια χωρίς πίστα, λουλούδια και μπαρ!

Θα λειτουργήσουν με εντελώς διαφορετικό τρόπο.


Ακόμα και τα μπουζούκια, όσα και αν ανοίξουν, θα είναι διαφορετικά το φετινό καλοκαίρι, λόγω κορωνοϊού αφού θα πρέπει να λειτουργήσουν με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Στην Πάτρα, και την ευρύτερη περιοχή υπάρχουν αρκετοί νυχτερινοί χώροι με ζωντανή μουσική που συχνά φιλοξενούν μεγάλα ονόματα του τραγουδιού και φτάνουν σε χωρητικότητα τα 3.000 άτομα. Το φετινό καλοκαίρι όμως θα πρέπει να αλλάξουν εντελώς  προκειμένου να τηρήσουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊoύ.

Αρχικά θα πρέπει αυτοί οι χώροι να τοποθετήσουν τα τραπέζια τους με τέτοιο τρόπο που θα απέχουν δύο μέτρα ενώ στο κάθε τραπέζι θα μπορούν να κάθονται μέχρι τέσσερα άτομα. Ουσιαστικά ένα ένας χώρος που χωράει 200 άτομα, επιτρέπεται να υποδεχθεί μόνο 70.


Απαγορεύεται η πίστα, το μπαρ, ο χορός και τα τραπέζια με πολλά άτομα

Από το σκηνικό θα πρέπει να αφαιρεθεί και το μπαρ στο οποίο καταφεύγουν όσοι δεν θέλουν να κλείσουν κάποιο τραπέζι και προτιμούν να πιουν ποτό, όρθιοι. Η λειτουργία των μπαρ ακόμα και σε καταστήματα που δεν στεγάζονται και είναι ανοιχτά, απαγορεύεται.

Εκείνο που επίσης απαγορεύεται και είναι αναπόσπαστο κομμάτι τέτοιων μαγαζιών είναι η πίστα. Η εποχή του κορωνοϊού, επιτάσσει μπουζούκια χωρίς πίστα έτσι ώστε να μη δημιουργείται συνωστισμός από θαμώνες που χορεύουν, ο ένας δίπλα στον άλλον.

Φυσικά από τη στιγμή που δεν γίνεται να υπάρχουν πίστες, θα πρέπει να απαγορεύονται και τα λουλούδια καθώς περνούν από πολλά χέρια και σίγουρα μπορεί να αποτελούν εστία μόλυνσης από τον ιό

Είναι γεγονός πώς όλα τα παραπάνω οδηγoύν τους επιχειρηματίες, γενικότερα στο χώρο της εστίασης, σε ασύμφορες οικονομικές καταστάσεις με αποτέλεσμα πολλοί να σκέφτονται να μην ανοίξουν τα καταστήματα τους.

Πάντως οι πρώτες πληροφορίες για μεγάλες καλοκαιρινές πίστες της περιοχής, είναι απογοητευτικές καθώς πληροφορίες τις θέλουν να παραμένουν κλειστές.


πηγή:thebest.gr

Διαβάστε επίσης